Restructurarea pe colegii începe de la Galaţi

Restructurarea pe colegii începe de la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Senatorul Marius Necula a prezentat duminică, la Consiliul de Coordonare Judeţean PD-L, un Apel al parlamentarilor PD-L gălăţenii către primul-ministru, pentru iniţierea, prin Ministerul Administraţiei şi Internelor,  a constituirii de Comitete judeţene anticriză.

Din acestea ar urma să facă parte: prefectul, preşedintele Consiliului Judeţului, primarii de municipii, liderii principalelor sindicate, reprezentanţi ai patronatelor, ai structurilor asociative, reprezentantul Administraţiei Financiare, managerii principalilor agenţi economici, ca număr de salariaţi şi contribuţie la buget.

Comitetele ar veni cu puncte de vedere care să ducă la planuri judeţene anticriză. Astfel, nu s-ar aştepta totul, în lupta cu criza, de la  autorităţile centrale.

Restructurarea partidului: pe colegii

Luând-o înaintea Biroului Permanent Naţional al PD-L, filiala  Galaţi îşi reorganizează deja structurile pe colegii electorale, situaţie care va fi „implementată” şi la nivel naţional.

Combinatul, în şedinţă de Guvern!

„Combinatul nu se mai închide!”, ne-a liniştit liderul PD-L. Este drept, nici nu s-a spus că va fi închis, dar criză este acolo… 

„Au fost discuţii la nivelul ministrului Videanu cu conducerea Combinatului, am vorbit cu premierul şi probabil că, în două săptămâni, în Guvern, va fi dezbătură problema siderurgiei româneşti”, ne-a informat Mircea Toader.

Răsplată pe măsură

Toader a explicat adunării de ce nu au primit şi PD-L-iştii gălăţeni  locuri în Guvern: organizaţia s-a plasat la ultimele alegeri pe locul 35. Liderul a dat exemplul judeţului Arad, cu  nouă parlamentari PD-L din cei 19 ai judeţului.

„Politica este pe voturi şi fotbalul pe goluri”, l-a citat Toader pe preşedintele Băsescu.

Plasat la tribună, un demnitar gălăţean „de sămânţă” a constituit partea plină a paharului politic: „Am avut o mică şansă că am putut să-l plasăm pe dl Petre Lificiu”, preşedintele ANRE (Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei).

Aşa, nu!

Preşedintele Toader a respins categoric ideea de a copia modelul altor partide şi a da electoratului produse alimentare pentru a vota cu PD-L, după ce consilierul local din Iveşti, Ştefan Gheorghe, a venit cu „o propunere sau un sfat”:

„Liderii care ne conduc ar trebui să se caute prin buzunare”, adică să vină şi ei cu cadouri electorale, aşa cum face concurenţa. Omul a fost aplaudat pentru propunerea necinstită, dar contrazis de liderul judeţean. Numai 20 la sută din cetăţenii de la ţară votează „raţional”, restul în funcţie de mita electorală primită, a explicat consilierul situaţia. 

Vot… în timpul săptămânii, cu despăgubiri

„Voi milita şi voi susţine ca votul să fie obligatoriu – a mai declarat Toader. Sau, a doua măsură care va fi: vom încerca la prezidenţiale ca votul  să se desfăşoare nu duminica, ci în timpul săptămânii, cu despăgubire pentru cei care nu merg la serviciu, [ci] votează”, dacă respectivii pierd ceva mergând la vot. Bine că nu vom vota noaptea!

Explicaţie foto: Comunicarea aduce putere…

Citit 1209 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.