Primăria calcă strâmb în războiul chioşcurilor/ Demolare selectivă şi magazine noi în locul celor proaspăt dărâmate
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Primăria calcă strâmb în războiul chioşcurilor/ Demolare selectivă şi magazine noi în locul celor proaspăt dărâmate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Primăria demolează pe capete chioşcurile din oraş, însă, în acelaşi timp, tot cu acordul edililor, în mai multe zone apar magazine şi gherete noi * În aceste condiţii, campania de "modernizare a Galaţiului" pare mai degrabă o strategie de protejare a intereselor comercianţilor "agreaţi" de funcţionarii Primăriei


Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă. Astfel poate fi descrisă campania de demolare a chioşcurilor demarată de către conducerea Primăriei municipiului Galaţi. În timp ce zeci de locuitori de la malul Dunării s-au trezit, peste noapte, şomeri, dar şi cu micile afaceri ruinate, după demolarea gheretelor şi a chioşcurilor pe care le deţineau în oraş, mai mulţi gălăţeni „înarmaţi” cu tupeu au găsit de cuviinţă să îşi amplaseze chioşcuri sau să demareze construcţii pe spaţiul public, cu aprobare de la municipalitate.

Pe sărite sau după "noroc"

Micro 19, Strada Regiment 11 Siret şi strada Brăilei sunt doar câteva dintre zonele în care mai mulţi gălăţeni şi-au instalat chioşcuri, după ce buldozerele municipalităţii au pus la pământ o serie de construcţii asemănătoare, exact în zonele respective. Cel mai grav este, însă, faptul că în timp ce unii dintre micii comercianţi au fost puşi pe fugă, altora li s-a permis să-şi pună pe picioare mici afaceri, indiferent că încurcă circulaţia pietonilor, că sufocă şi mai mult spaţiul şi aşa asfixiat de construcţii inutile sau că din punct de vedere estetic creează, ca şi cele demolate, un adevărat dezechilibru.

Chiar dacă pe strada Regiment 11 Siret, în imediata apropiere a Parcului din Ţiglina I, buldozerele Primăriei au pus la pământ mai multe construcţii din beton sau metal, pe aceeaşi stradă, dar la capătul opus, în apropierea Palatului Justiţiei, a „răsărit” un chioşculeţ al cărui proprietar comercializează produse de panificaţie. Mai mulţi cititori ai cotidianului nostru ne-au semnalat aceleaşi probleme şi în cartierul Micro 19, în apropierea restaurantului Lupul de Mare. Pe bună dreptate, gălăţenii se întreabă, în fapt, dacă reprezentanţii Primăriei respectă principiul egalităţii dintre cetăţeni, în condiţiile în care pe străzi precum Saturn, Brăilei, Regiment 11 Siret sau în cartiere precum Micro 19 sau Parc CFR chioşcurile au fost demolate „pe sărite”.

Totodată, gălăţenii care locuiesc în cartierul Micro 39, în apropierea pieţei, ne-au sesizat şi şi-au exprimat revolta cu privire la faptul că, în timp ce zeci de chioşcuri din oraş sunt distruse, în cartierul în care locuiesc, în imediata apropiere a blocurilor, se construieşte un restaurant cu P+1E+M, cu acordul Primăriei. Conform pancartei de şantier, construcţia a fost demarată în luna august a acestui an şi se va finaliza în luna iulie a anului 2015.

Citit 4943 ori Ultima modificare Luni, 09 Septembrie 2013 18:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.