Senatorul Ichim solicită anchetă în comunele calamitate / Cine răspunde pentru cei nouă morţi de la inundaţii?

Senatorul Ichim solicită anchetă în comunele calamitate / Cine răspunde pentru cei nouă morţi de la inundaţii?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Senatorul PNL Paul Ichim le-a solicitat autorităţilor centrale să demareze o serie de verificări la nivel local pentru a stabili ce instituţii se fac vinovate pentru efectele catastrofale ale ploilor înregistrate în perioada 11-13 septembrie, în judeţul Galaţi, atunci când şi-au pierdut viaţa nouă persoane, printre care şi un copil. „Când se întâlneşte aroganţa cu indiferenţa şi incompetenţa rezultă catastrofe. În zonele calamitate din judeţul Galaţi trăiesc aproximativ 25.000 de oameni. Orice stat normal, care are decese după o calamitate, analizează şi caută deficienţe organizatorice, eventual vinovaţi şi nu dă vina pe divinitate”, a afirmat Ichim.
Liberalul a solicitat Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale declanşarea unui control la nivelul Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) şi a atras atenţia, într-o declaraţie înregistrată la Senat, că şi Ministerul Mediului, precum şi cel pentru Ape, Păduri şi Piscicultură ar trebui să declanşeze o serie de verificări în teritoriu. „La MADR sunt aceleaşi persoane de 24 ani în cadrul direcţiei de Îmbunătăţiri Funciare. Ce poate face domnul ministru după această calamitate, întrucât sectorul de Îmbunătăţiri Funciare este în responsabilitatea sa, conform atribuţiilor? Se impune, probabil, un control al organelor abilitate în stat, care să verifice când, cât şi cum au fost făcute lucrările de îmbunătăţiri funciare. Acum, pentru a fi corecţi, nu trebuie culpabilizat doar ministrul Agriculturii şi responsabilii din Îmbunătăţiri Funciare. Nici administraţia judeţeană şi nici cele locale nu sunt chiar lipsite de responsabilităţi. Din câte ştiu, există legislaţia care prevede acordarea de ajutor social celor defavorizaţi, dar în schimbul unor prestaţii în muncă în folosul comunităţii. În acest sens, există suficientă forţă de muncă să asigure decolmatarea şanţurilor, rigolelor, canalelor de scurgere de depuneri, de gunoaie. Administraţiile locale răspund şi de împăduriri, de lizierele de protecţie, de fixarea solului. Au fost bani alocaţi în acest sens, dar fără efect vizibil, într-un judeţ cu un procentaj foarte scăzut de împădurire. Gunoaiele au fost depuse aleatoriu, colmatând canalele de scurgere şi râurile, lizierele de salcâm care fixau solul au devenit lemne de foc. Oare ordinea publică nu este în coordonarea primarului?”, a spus senatorul.
Parlamentarul a atras atenţia asupra faptului că, în lipsa unor măsuri imediate şi a unei strategii de apărare împotriva dezastrelor, „pericolul rămâne acut” în judeţul Galaţi. „La ora actuală, nu avem răspunzători, iar pericolul rămâne, acut, în zonă. Nu este bine să aşteptăm să se aştearnă uitarea ca o altă nenorocire să ocupe agenda publică, până când se vor găsi soluţii”, a conchis Paul Ichim.

Citit 1274 ori Ultima modificare Duminică, 06 Octombrie 2013 15:39

11 comentarii

 • postat de nelu
  Miercuri, 09 Octombrie 2013 21:45
  46.102.73.***
  sa plateasca cei vinovati , adica deputatul de la galati pesedistul mincinos care are crescatoria de peste din com. corni .a-ti mintit populatia cum ca inundatiile ar fi fost din cauza ploilror ,asa cum a-ti mintit si cu cutremurile de la izvoarele ca nu sunt de la extagerile petroliere .mai veniti sa va votam nemernicilor !
  0
  1
  Raportează
 • postat de Felix
  Marți, 08 Octombrie 2013 08:02
  92.85.142.***
  Oare nu ar fi buna si o ancheta asupra cazurilor cand pacientii au decedat in urma tratamentelor aplicate gresit de competenta ta profesionala .Politica este la fel de parsiva ca si medicina uneori.
  0
  3
  Raportează
 • postat de Vasile
  Marți, 08 Octombrie 2013 01:55
  5.13.219.***
  Mimand o ragaitura in timp ce citeam commentul lui Andrei Lisinschi, mi-am amintit de soarta ALEGATORILOR din cartierul Filesti. Si nu cred ca mai are rost sa continui...
  0
  3
  Raportează
 • postat de Andrei Lisinschi
  Marți, 08 Octombrie 2013 01:09
  89.136.173.***
  SPECIAL PENTRU D-UL ALOBULIN pardon ANONIM
  Mesajul meu a fost catre dul senator si nu catre persoana ta care nu ai demnitatea sa scrii cu numele tau real, a esti una dintre persoanele care ataca din spate si jigneste , inteleg, sper sa inteleaga si altii .
  D-le Alobulim, ca data viitoare sigur voi gasi ceva pe masura ta, am selectat din dex ceva special pentru tine :
  cît-vá, cîtă-vá pron. indef., pl. cîțĭ-va, cîte-va (scris și cîtva, cîtăva, cîțĭva, cîteva). Puțin, ceva (din maĭ mulțĭ, din maĭ multe): cîțĭ-va oamenĭ, cîte-va femeĭ, cîtor-va oamenĭ, cîtor-va femeĭ, cîtă-va hîrtie, cît-va vin, cît-va timp (un oare-care timp), a vîndut cît-va din marfă. Adv. A ploŭat cît-va.
  Lasa caterinca asta afumata de de doi lei si treci la ceva mai bun si folositor daca ai caracter si personalitate. Eu nu sunt nici academician si nici scriitor, iar pe net am invatat ca nu se foloseste un text academician ca al tau, cred ca ar fi bine sa mergi la universitate poate gasesti un post de ...........
  3
  0
  Raportează
 • postat de NAD ACIN
  Luni, 07 Octombrie 2013 21:40
  5.13.228.***
  -cine raspunde pentru cei 9 morti ?
  -cel care a dat drumul la apa ca sa nu-i innece pestele...un coleg parlamentar de al tau. rusine sa va fie ,va votam si voi ne omarati!
  0
  4
  Raportează
 • postat de cetatean platitor de salarii inclusuv celor care dorm
  Luni, 07 Octombrie 2013 15:51
  193.230.156.***
  Si el raspunde pentru ce s-a intamplat ptr. ca este senator de Galati si nici senatorii nici parlamentarii nu au facut ceva pentru acest oras. Deci ancheta sa inceapa cu el si cu ceilalati care au functii de conducere si care pleaca numai la plimbare in strainatate pe banii publici.
  1
  3
  Raportează
 • postat de cap de porc
  Luni, 07 Octombrie 2013 15:09
  86.34.187.***
  Mai ION multa dreptate ai.Si totusi caltabasul e prea finut pentru acest frumos cap de porc.De ce oare nu rr fi stand unii " acasa la ei" . Chiar nu ai treba domnule Doctor cu cap de porc!?
  2
  3
  Raportează
 • postat de Ion
  Luni, 07 Octombrie 2013 14:42
  79.116.108.***
  Senatorul Ichim ar fi mai potrivit ca imaginea unei firme care produce caltabosi!
  2
  4
  Raportează
 • postat de anonim
  Luni, 07 Octombrie 2013 14:20
  96.42.249.***
  Domnule senator !Raman cu convingerea ca ar trebui totusi sa va ocupati numai si numai de pacienti pentru ca au inceput sa iasa la suprafata tot felul de nereguli in ceea ce va priveste ,chiar si cu eforturile penibile de a le masca cu ajutorul mass-mediei .Domnule Lisinschi,daca va considerati un politician respectabil ,invatati niste reguli elementare gramaticale:cativa si nu citi-va si incercati sa il abordati pe senator si la alt nivel politic.
  0
  4
  Raportează
 • postat de gica
  Luni, 07 Octombrie 2013 13:18
  93.44.209.***
  MAI OAMENI BUNI, MARE OM LA PROPIU ACEST DOMN DOCTOR.-CE CAMPANIE M-AI DUCE-TI ACUMA? OARE TOT CA AIA CARE ATI SPUS CA:-ATUNCI CAND VA IESI M.STAN PRIMAR, VA PUNE LA DISPOZITIA SPORTULUI GALATEAN TERENURILE DE FOTBAL INCHISE ABUZIV? MULTA MANCATORIE DOMNILOR.OARE MAI EXISTA SALATA IN GALATI ,S-AU AU IESIT MURATURILE
  0
  1
  Raportează
 • postat de Andrei Lisisnchi
  Luni, 07 Octombrie 2013 12:37
  95.76.221.***
  Foarte frumoasa declaratia dlui Senator Paul Ichim, dar e tipica a unui politician care poate spune oricind ca el a luat atitudine in favoarea acelor oameni si in viitoarele alegeri sa se prezinte in zona.
  Dle Senator acei oameni nu au nevoie de ajutor social de citi-va lei, datile casele inapoi ca nu au unde sa doarma si unde ierna. Ei nu sunt vinovati de incapacitatea oamenilor care erau responsabili sa intretina digurile in acea zona, oamenii au platit impozit si au contribuit cu putinul lor la buget, acei oameni au construit casele in baza unei autorizatii eliberate de Primaria localitatii si a Consililui Judetului. Dupa rezolvarea acestor probleme aveti tot timpul sa cautati vinovatii.
  Solutiile le gasiti in comentariul anterior in acest cotidian.
  2
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.