Dezastru/ Cum a scăpat municipalitatea de "specialiştii în drept"

Dezastru/ Cum a scăpat municipalitatea de "specialiştii în drept"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Incompetenţa ori dezinteresul juriştilor, din cauza cărora Primăria a pierdut zeci de procese, era un veşnic motiv de nemulţumire al fostului primar Dumitru Nicolae, care susţinea că nu poate face nimic să schimbe oficiul juridic. Speriat de avalanşa de procese pierdute şi de sentinţe executorii nepuse în aplicare care risca să golească bugetul, primarul Marius Stan a găsit soluţia reprezentării Primăriei de către case de avocatură. În topul celor mai usturătoare sentinţe se află obligarea Primăriei la plata unei sume exorbitante. Este vorba de dosarul în care Eugen Sima şi Cristian Tudose au câstigat, după ani de procese, terenul pe care se afla Complexul Siret, dar şi o sumedenie de blocuri de locuit din vecinătate, suprafaţa, imposibil de retrocedat, fiind evaluată la 4,2 milioane de euro. Tot Marius Stan a descoperit că unii dintre foştii jurişti ai Primăriei au devenit aliaţii celor care au dat în judecată municipalitatea, iar acum le sunt avocaţi. Paradoxale sunt şi situaţiile în care apar documente mai vechi în care actualii avocaţi semnează ca jurişti ai Primăriei.

Cheltuieli de judecată nerecuperate din 2008

Prin decizia din august 2013 a Camerei de Conturi, emisă în urma unui audit financiar, Primăria este obligată să recupereze plăţile nelegale, în valoare totală de 527.900 de lei, efectuate în anul 2008, şi foloasele nerealizate. Este vorba de cheltuieli de executare silită şi cheltuieli de judecată, amenzi de 20 la sută din salariul minim brut pe economie şi despăgubiri de 20 la sută din salariul minim brut pe economie, pentru fiecare zi de întârziere şi nepunerea în executare a unor hotărâri judecătoreşti. Mai grav este că Primăria nu a identificat persoanele care se fac responsabile de toate acestea!

Citit 1382 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Octombrie 2013 17:43

2 comentarii

 • postat de Ana List
  Joi, 17 Octombrie 2013 20:46
  89.137.139.***
  Nu cumva e vorba de altceva? De la proprii consilieri juridici nu se poate încasa comision. De la firma de avocatură se poate încasa comision. Procesul cu terenul de la Complexul Siret se pierdea şi cu o suta de firme de avocatură pentru că aşa au făcut politicienii noştri legile; pentru fărâmiţarea României şi a Statului Român. Şi firmele de avocatură pierd procesele pe bandă rulantă din acelaşi motiv. Stănică s-a gândit cam aşa: dacă se distruge totul, de ce să nu-mi curgă şi mie câte ceva? Pe de altă parte, şi în urma proceselor în care apără firmele de avocatură, tot Primăria urmează să plătească. Culmea, şi dacă le pierde şi dacă le câştigă pentru că aşa sunt legile şi legalitatea. Privind articolul de faţă (ca şi altele pe aceeaşi temă) jurnalista a scris la comandă. Aşa i s-a dictat. Nu cred că nu cunoaşte adevărul.
  1
  3
  Raportează
 • postat de Buchir Daniel
  Joi, 17 Octombrie 2013 07:58
  109.166.139.***
  Tecuciul a rezolvat problema. A dat afara si a desfiintat compartimentul juridic si apoi a externalizat fara licitatie acest serviciu unui avocat, membru cu state vechi in unul din partidele din alianta conducatoare, coleg cu domnul primar.
  1
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.