Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
16 comentarii

* Mai multe străzi ale Galaţiului sunt lipsite de orice panou care să indice direcţia * Municipalitatea a dat 10.000 de lei pentru indicatoare greu de descifrat


Pierdut pe străzile Galaţiului, cam asta este senzaţia pe care ar putea-o încerca şoferii care vin pentru prima dată în Galaţi sau chiar şi gălăţenii care nu ştiu foarte bine cotiturile carosabilului. Intersecţiile Laminoriştilor cu strada Costache Conachi, Ştiinţei cu Bolintineanu, Piscului cu Ştiinţei şi Grădina Veche, intersecţiile străzii Cernat Alexandru cu celelalte străzi adiacente sunt doar câteva exemple de locuri unde nu există semne de circulaţie care să indice încotro mergi. Dacă nu eşti şofer profesionist şi nu cunoşti bine străzile sau nu ai GPS, trebuie să te învârţi destul de mult până să găseşti strada de care ai nevoie. Trebuie să mergi la ghici sau să cunoşti harta Galaţiului. Dacă acestea există totuşi, unele dintre indicatoarele străzilor sunt puse direct pe pereţii caselor, greu de urmărit de către şoferi. „În capătul străzii Elena Doamna, dinspre Ştiinţei, există un indicator lipit pe o casă, dar indicatorul nu trebuie să stea pe casă. O stradă trebuie semnalată de indicator pus pe stâlp, la vedere, nu să cauţi pe case”, ne-a dat un exemplu Marius, şofer de meserie. La aceste observaţii, deşi semnalizarea rutieră este foarte importantă pentru şoferi, reacţia purtătorului de cuvânt al Primăriei, Mihai Costache a fost una zeflemitoare: „păi, acum toţi şoferii au GPS-uri, din partea mea ar putea să dispară toate indicatoarele”. Prin urmare, fiecare şofer ar trebui să cunoască fiecare străduţă a Galaţiului, iar dacă nu le ştie şi n-ar nici GPS, e doar problema lui, nu şi a municipalităţii.

Indicatoare cât palma

Ce-i drept, în ultimele luni tot au mai apărut panouri în Galaţi care să arate direcţia, ceea ce ar fi de lăudat, dar contează şi cât de vizibile sunt indicaţiile informative de pe indicatoare. Pe lângă faptul că multe străzi nu sunt indicate, în alte zone panourile indicatoare sunt de domeniul basmului, adică sunt atât de mici încât ar trebui să fii vreun Ochilă, să ai vedere de uliu ori să te opreşti în trafic pentru a putea citi ce scrie pe ele. De exemplu, pe Prelungirea Brăilei, vizavi de Arabesque, spre Drumul Viilor, există un indicator care arată direcţiile către Brăila-Bucureşti, Vama Giurgiuleşti, Târgu Bujor – Bârlad şi Zona Liberă – Port, dar, dacă nu te opreşti în dreptul lui, n-ai nicio şansă să dibuieşti din mers ce poate arăta panoul. Aceeaşi situaţie se repetă şi la indicatorul nou montat de pe strada Brăilei, înainte de Inelul de Rocadă, unde literele care arată cele nouă destinaţii sunt extrem de înghesuite. Asta în condiţiile în care intersecţia respectivă, care seamănă cu un sens giratoriu, dar nu este, reprezintă oricum un coşmar pentru şoferii care vin din alte oraşe,
Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei, indicatoarele au fost furnizate de firma Vesta şi au fost executate conform normelor în vigoare, respectiv, conform unor STAS-uri. Cu toate acestea, există sesizări şi pe site-ul http://www.domnuleprimar.ro, care atenţionează atât asupra lipsei unor panouri care să indice direcţia de mers, cât şi asupra dimensiunilor prea mici ale celor existente. „Domnule primar, acum două săptămâni am tranzitat oraşul dumneavoastră şi am fost surprins neplăcut de lipsa indicatoarelor care să arate direcţia de mers, iar acolo unde sunt, sunt foarte mici cu mai multe direcţii scrise foarte înghesuit. Am venit de la Constanţa şi am mers spre Vama Oancea… probabil că nu este o problema prioritară pentru dumneavoastră, dar din respect pentru cei care tranzitează oraşul, ar trebui să o rezolvaţi, dacă nu să le multiplicaţi, măcar să le faceţi clar vizibile”, se arată în sesizarea adresată primarului Marius Stan. Una peste alta, pentru noile panouri şi indicatoare, 50 la număr, municipalitatea ar fi plătit 10.000 de lei. Dacă toată investiţia a meritat, trageţi şi dumneavoastră concluzia.

Municipalitatea, secretoasă cu direcţiile

Lipsa indicatoarelor sau dimensiunile acestora nu sunt singurele probleme legate de circulaţia maşinilor şi orientarea rutieră a şoferilor. Mai mulţi şoferi atrag atenţia că multe indicatoare sunt ori mascate de altele, ori sunt prea jos pentru a fi observate. Şi dacă mai este şi vreo maşină staţionată sau vreun autobuz, nu ai şanse să vezi însemnele rutiere. În câteva zone din Galaţi, pot fi observate indicatoare a căror vizibilitate este obstrucţionată ba de stâlpii electrici, ba de copaci, ba de alte semne de circulaţie.

 

Citit 4574 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Octombrie 2013 17:42

16 comentarii

 • postat de Un sofer-pieton Duminică, 10 Noiembrie 2013 11:08 194.105.20.*** Link la comentariu
  0
  0

  Nu stiu cine de la municipalitate a aprobat sau a fost de acord cu aceste indicatoare idioate, dar sa te fereasca sfantul sa fii din alt oras si sa incerci sa te ghidezi dupa ele. Va trebui sa umbli cu lupa sa le citesti! Nicaieri in tara nu am vazut asemenea porcarii de indicatoare. Mai ...ALESII LU PESTE PRAJIT, sunteti atat de orbiti de interesele voastre personale incat dupa atat timp chiar nu vreti sa le inlocuiti? Ce naiba, sunteti chiar atat de idioti?

  Raportează
 • postat de exil Joi, 24 Octombrie 2013 21:20 5.13.254.*** Link la comentariu
  1
  5

  bine ca avem radare care dau amenzi la 61,62,53 la ora
  mi-e scarba de orasul asta plin de gropi si denivelari la fiecare cm

  VOI CARE ATI PLECAT DE AICI FITI FERICITI CAM ATI SCAPAT DE TOT KAKATUL COMUNIST DIN ACEASTA IMPUTITURA DE ORAS

  LASA NU MA CONTRAZICE-TI,VENITI 3-4-7 ZILE ACASA SI FUGITI CU 1000 PE ORA INAPOI IN TARILE CIVILIZATE CARE V-AU ADOPTAT.
  [ AM FOST DEUNAZI PE LA PASAPOARTE SI MI-A VENIT SA VARS DE IMPUTITENIA CARE ERA ACOLO ,INCLUSIV CARCALACI ]

  Raportează
 • postat de CERASEL Joi, 24 Octombrie 2013 19:23 5.13.152.*** Link la comentariu
  0
  2

  LA FEL CA IN TOATA ROMANIA DRUMURI MA RUPTE SI MAI STIMBE DECIT AVEAU ROMANII CU 2000 DE ANI IN URMA ROVINETA SI TAXA DE PROTECTIE PENTRU A INSCRIE O MASINA SI RARU LA TOATE COLTURILE DE STRADA CU MILITENI BINE INTENTIONATI CARE SPUN CA MASINA TRBUIE SA CORESPUNDA CU STANDARDUL DE AFARA ADICA UE CEA CE SI DACA AI SCHIMBA BUCSE SI PIVOTILA TREI LUNI NU AI PUTEA SA AI MASINA CU ROTILE DREPTE SI FARA JOCURI MAI VINE SI CITE UN SECURIST CARE SE OCUPA CU STRINGERE DE FONDURI CASA PROPUNA MARIREA AMENZILORIN CIRCULATIE CA MOR OAMENI NEVINOVATI DE PARCA IAR DUREA UNDEVA DE OAMENII CARE MOR SI SE ACCIDENTEAZA DI CAUZA CA STRAZILE SUNT CU GROPI NE SEMNALIZATE CORECT

  Raportează
 • postat de CERASEL Joi, 24 Octombrie 2013 19:21 5.13.152.*** Link la comentariu
  0
  2

  LA FEL CA IN TOATA ROMANIA DRUMURI MA RUPTE SI MAI STIMBE DECIT AVEAU ROMANII CU 2000 DE ANI IN URMA ROVINETA SI TAXA DE PROTECTIE PENTRU A INSCRIE O MASINA SI RARU LA TOATE COLTURILE DE STRADA CU MILITENI BINE INTENTIONATI CARE SPUN CA MASINA TRBUIE SA CORESPUNDA CU STANDARDUL DE AFARA ADICA UE CEA CE SI DACA AI SCHIMBA BUCSE SI PIVOTILA TREI LUNI NU AI PUTEA SA AI MASINA CU ROTILE DREPTE SI FARA JOCURI MAI VINE SI CITE UN SECURIST CARE SE OCUPA CU STRINGERE DE FONDURI CASA PROPUNA MARIREA AMENZILORIN CIRCULATIE CA MOR OAMENI NEVINOVATI DE PARCA IAR DUREA UNDEVA DE OAMENII CARE MOR SI SE ACCIDENTEAZA DI CAUZA CA STRAZILE SUNT CU GROPI NE SEMNALIZATE CORECT

  Raportează
 • postat de ella Joi, 24 Octombrie 2013 16:03 95.77.107.*** Link la comentariu
  0
  4

  Sintem un oras de cacao....Cred ca si Tecuciul arata mai bine.

  Raportează
 • postat de Celalalt Mishu Joi, 24 Octombrie 2013 15:36 82.137.10.*** Link la comentariu
  0
  7

  Aceasta este un xemplu de licitatie cel putin ciudata a unor autoritati cel putin nepasatoare. Si mai este si dovada ca omul, daca n-are caracter, poate proveni din orice breasla, Dumnezeu stie cum s-a strecurat printre principii si acolo... pana a ajuns sa i se dea un post la stat.
  Totodata, licitatia de fata mai este si dovada ca autoritatile, cand e sa MINTA, o fac cu oricine, inclusiv cu ziaristi. Daca are intr-adevar onoare, purtatorul de cuvant al Primariei, Mihai Costache, sa iasa si sa spuna conform carui STAS (ca la tara, n-a auzit de SR-uri inca) au fost executate indicatoarele. Sau, daca e cazul, conform carui "stas" s-au facut DEROGARI cu buna stiinta de catre Primarie. Mai mult, nici conform derogarilor nu sunt panourile executate, sunt aproximativ la jumatate! S-a platit pentru un numar de metri patrati de panou, si aceia la doua treimi din cat atragea atentia unul dintre ofertanti ca tre sa aiba cele 45 (nu 50) de panouri. Si, daca s-a pastrat numarul de panouri din contract, s-au receptionat doar jumatate. Noi stim, Mihaitza, si curand vom spune in clar, cu clarificari la licitatie, cu SR-ul corect, cu tot. Pana atunci poate ai inima moralia sa recunosti ca acoperi (din nestiinta si nepasare sau din intentie, treaba ta) o mare magarie facuta cu Vesta Investments.
  Si, pentru domnul Lefter carepoza in mare conducator acum doua zile: unde e domnule politia rutiera pe care o conduceti? Altceva decat la panda cu radarul pe contrasens mai stie sa faca? O pozitie publica in cazul indicatoarelor ar fi la limita onorabilitatii, macar acum, cand raul e deja facut si trebuie indreptat pe banii nostri.

  Raportează
 • postat de suparatu` Joi, 24 Octombrie 2013 10:23 5.13.203.*** Link la comentariu
  0
  12

  S-a mai scris in nenumarate randuri despre acest subiect important pentru noi, subiect tratat la mishto de catre mingicarul sef, care, vorba cuiva de aici, s-a facut om cu picioarele ! Titlul articolului ``Ghicitori rutiere pentru şoferi pe străzile Galaţiului `` este prea elegant, trebuia intitulat ``Bataie de joc pentru soferi pe strazile Galatiului`` Din pacate insa ``cainii latra, caravana trece``iar cei din trafic (soferi + pietoni) sufera !

  Raportează
 • postat de George Joi, 24 Octombrie 2013 09:17 89.136.65.*** Link la comentariu
  18
  5

  Mantu esti un cocalar retardat handicapat care nici macar nu ai varsta sa ai buletion dapi carnet de conducere. BOULE! Comentezi sa te bagi aiurea in seama HANDICAPATULE.

  Raportează
 • postat de Mazepa Joi, 24 Octombrie 2013 09:08 92.85.252.*** Link la comentariu
  0
  11

  Astfel de indicatoare rutiere - de dimensiuni foarte mici, greu de citit, amplasate aiurea - au impanzit orasul (bariera Traian, Centura, str. Brailei, Faleza, Cosbuc, etc.); astfel, autoritatile locale in frunte cu primarul Stan, continua imensa bataie de joc la adresa galatenilor! Pur si simplu suntem luati permanent la misto! Incredibil ce se intampla...

  Raportează
 • postat de George Joi, 24 Octombrie 2013 09:06 89.136.65.*** Link la comentariu
  2
  14

  Daca el are GPS nu inseamna ca toti soferii au GPS. Asta ar trebui debarcat de la primarie si bagat la racoare imediat.

  Raportează
 • postat de sergiu Joi, 24 Octombrie 2013 08:50 86.127.215.*** Link la comentariu
  1
  11

  asa este,indicatoarele alea sunt mult prea mici, practic nefolositoare.in orice oras normal la cap exista indicatoare .la noi nu. aici clar s-au furat niste bani. daca nu le vor face asa cum trebuie acele indicatoare, eu nu voi mai vota cu acest primar, ca sa stie,in cazul in care citeste si dumnealui aceste comentarii.

  Raportează
 • postat de CLI Joi, 24 Octombrie 2013 07:04 5.13.140.*** Link la comentariu
  1
  12

  Cine s-a facut om cu picioarele (a batut chisca) aplica metoda si in Primarie ,face totul cu picioarele .Sa ma scuze fotbalistul ,nu este el de vina ,vinovati sunt galatenii care l-au votat ,galatenii care au ramas cu mentalitatea potrivit careia oricine poate conduce ...ca asa era la bob-pcr de sectie sau la cap.--urile din sate.Poate se trezesc si arata 'cartonatul rosu" inainte de sau la viitoarele alegeri in termen .

  Raportează
 • postat de Jean Joi, 24 Octombrie 2013 06:53 109.166.141.*** Link la comentariu
  0
  6

  Noroc ca s-au inventat statiile emisie-receptie si șoferii profesioniști se ajuta între ei.Altfel ca profesionist ai crede ca te afli pe o insula si in loc de cele mai mici indicatoare din toată lumea care se afla in Galați"proaspăt montate" am putea comunica ca indienii.

  Raportează
 • postat de Mantu Joi, 24 Octombrie 2013 02:38 62.172.87.*** Link la comentariu
  3
  27

  Ba ce boieri sunt galatenii!..Auzi la ei :sa se vada din masina?!..Te dai dumneata jos,frumusel,la prima intesectie ,atentie unde ai voie sa opresti,ca nu mai stiu cit e spaga pentru oprire interzisa (sa ma ierte cei citiva politisti cinsti). Asa, te duci citesti indicatorul,eventual daca e prea sus ei si pasagerul din dreapta ,te poti urca pe umerii lui si ai rezolvat prblema .Si nu mai tot strigati atata ca deranjati autoritatile! Si mai investiti si voi un ban in tehnologie ca aveti mii de euro pe cap de locuitor !

  Raportează
 • postat de La mișto sau din prostie, dar parcă varianta a 2-a este mai aproape de adevăr. Joi, 24 Octombrie 2013 01:36 109.98.100.*** Link la comentariu
  0
  22

  Pe Bulevardul Brăilei în dreptul stadionului la vale s-a pus un indicator de orientare minuscul, l-am văzut greu de pe trotuar și de abia am putut să citesc la doi metri de el unde-i bacul de trecere, unde-i portul, unde-i....nu am mai avut răbdare să citesc hieroglifele. Chiar că sunt tembeli la mișto !!! Nici pe cărările de munte nu am văzut așa ceva.

  Raportează
 • postat de laur Joi, 24 Octombrie 2013 00:19 5.13.237.*** Link la comentariu
  0
  31

  Asa indicatoare numai in Galati vezi. Am trecut prin multe orase si nu am gasit asa indicatoare si in alte orase precum Brasov-ul e lin de indicatoare. La Galati se face orice e prost cu bani multi si foarte multi, e jacmanie pe fata si nimeni nu zice nimic. Economie de tabla, nu produce combinatul tabla, produce lemn sau cine stie ce... Si la fier vechi gasea tabla mai mare decat indicatorul ala...

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.