Ce părere au şoferii despre indicatoarele de pe străzile din Galaţi

Ce părere au şoferii despre indicatoarele de pe străzile din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

I-am întrebat pe câţiva şoferi de taxi din Galaţi care este părerea lor, în calitate de oameni care se află zilnic în trafic, despre situaţia indicatoarelor.

Nicu Popa: „Cea mai mare problemă este că se fură indicatoarele. Un coleg de-al meu a avut accident pe Eminescu colţ cu Livezeni. Acolo nu este indicator”.

Constantin Lungu: „Nu sunt bine orientate, aşezate. Chiar pe Basarabiei, unde este drumul în lucru, au pus indicatorul cu drum în lucru la jumătate de metru, după stâlp. Indicatorul acela trebuie să fie la unul, doi metri, ca să îl vadă toată lumea. Când te duci pe Basarabiei există un indicator în dreptul taxiurilor. Cine să-l vadă dacă sunt taxiurile staţionate? Nici acelea care arată sens giratoriu nu sunt puse la o înălţime foarte bună, sunt prea jos şi nu se văd. Ar fi fost o idee să fie un braţ deasupra străzilor, un panou, să îl vezi, nu să stai să te uiţi pe stâlpi. Mai sunt nişte indicatoare pe Prelungirea Brăilei care sunt foarte mici, trebuie să te opreşti ca să vezi. Eu cunosc oraşul fără indicatoare, mă descurc, dar unul care vine din afara localităţii, nu prea vede semnele”.

Gavril Grigore: „80 la sută dintre indicatoare, zic eu, sunt în regulă, dar şi multe zone unde nu sunt vizibile. Unele sunt puse pe copaci, ori sunt prea sus ori sunt prea jos. Noi le ştim, pentru că asta ne este meseria”.

Silviu, şofer de taxi: „Sunt indicatoare care sunt foarte mici, chiar trebuie să te opreşti lângă ele ca să le vezi. Este lângă Minion un indicator pus exact în mijlocul trotuarului şi dacă vine un om cu un cărucior nu mai are pe unde să treacă. Echipamentele Vesta, indicatoarele şi tot ce fac ei, sunt scumpe în general, dar sunt prea mici şi amplasate prost, pentru că, dacă o maşină este oprită la semafor, lângă indicator, nu-l vezi. Nu înţeleg de ce nu-l pun deasupra străzii”.

Citit 874 ori Ultima modificare Joi, 24 Octombrie 2013 09:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.