Prof. Diana Vrabie (Bălţi): „Am fost înconjuraţi de un lanţ de poliţişti”

Prof. Diana Vrabie (Bălţi): „Am fost înconjuraţi de un  lanţ de poliţişti”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Am primit ieri, puţin după ora 18,00, un mesaj din Bălţi, unde au fost de asemenea manifestaţii. Era un răspuns la un mail al nostru, la care conf. univ. Diana Vrabie a avut bunătatea să ne răspundă:

„E ceva de groază, acum am intrat în casă de la marşul de protest soldat cu răbufnirea în piaţa Ştefan cel Mare din Bălţi, unde împreună cu studenţi, colegi, oameni care gândesc în acelaşi spirit am scandat declarând că suntem cu Chişinăul, lozinci de tipul: «Ne-aţi furat voturile», «Jos comunismul», «Ne-aţi furat viitorul»”.

„Analiştii externi spun prostii, alegerile au fost fraudate cumplit, marea majoritate a votat  pentru opoziţie, suntem stupefiaţi de aceste rezultate care nu reprezintă alegerea noastră”.

„În zece minute am fost înconjuraţi din toate părţile de un  lanţ de poliţişti, dar nu am cedat. La ordin au fost deconectate reţele telefoniei mobile, nu am avut internet mai bine de câteva ore, în intenţia să nu comunicăm. Nu credeţi braşoavelor comuniste, ţara şi-a votat alt viitor. Îndurerată, din Basarabia,

Diana Vrabie”.

Profesoara este doctor în Filologie la Catedra de Literatura Română şi Universală a Universităţii de stat „Alecu Russo” din Bălţi şi are frumoase legături  cu instituţii de cultură gălăţene.

Citit 2648 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.