Sărăcia care nu dezbină

Sărăcia care nu dezbină
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consilierul judeţean conservator Petrică Munteanu, membru în Comisia de buget finanţe a Consiliului Judeţului (CJ) Galaţi, se teme că veniturile prevăzute la bugetul judeţean nu vor putea fi realizate şi că, în plus, Guvernul va face o rectificare bugetară, negativă. Adică să mai ia din fonduri, nu să mai dea. 

„S-ar putea să avem probleme cu încasarea. Atât timp cât societăţile au activitatea blocată s-au blocat şi la nivelul plăţilor, la capitolul taxe şi impozite”, crede consilierul. 

Faptul că bugetul judeţului a fost votat în unanimitate şi că n-au fost declaraţii  critice se datorează, am înţeles de la conservator, tocmai faptului că s-a împărţit atât de puţin.  Munteanu a explicat, într-o conferinţă de presă, că discuţiile şi contestaţiile apar întotdeauna de la „bugetul de echilibrare” - „acea bucăţică mică care e la dispoziţia preşedintelui” CJ.

În continuare, ca membru al comisiei de specialitate, consilierul ne-a lăsat cu gura căscată, după ce a descris, cu sinceritate, cât de…  democratic se împart fondurile:  „Ca orice om care ai o activitate politică sau sistemul politic te-a sprijinit şi eşti în vârf, primul lucru e să-ţi rezolvi cu oamenii tăi. Corect! Şi cât mai rămâne se împarte. Dar, atunci când ai şi mulţi primari, s-ar putea să nu-ţi ajungă nici ţie!”

După exemplul de cinstită împărţire tribală a ciolanului financiar, consilierul a concluzionat: „În momentul acesta nu sunt comentarii şi nici discuţii pe marginea bugetului. Deci nu sunt comentarii că «Nu mi-ai dat şi i-ai dat lui nu ştiu care», pentru că nu prea au  dat nici oamenilor lor şi nici oamenilor noştri… Sau a dat câte o bucăţică la fiecare”.

Nu mai traducem cine sunt „ei” şi cine „noi”, pentru că la CJ, conduce coaliţia PSD + PC…

În fotografie - Consilierul Petrică Munteanu la şedinţa CJ, în dreapta vicepreşedintelui Eugen Durbacă

Citit 1176 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.