Lacuri mai curate, din taxa de poluare

Lacuri mai curate, din taxa de poluare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru prima dată, primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae, a anunţat că intenţionează, în acest an, să înceapă lucrările de decolmatare a lacurilor amplasate la „poalele” Combinatului, dincolo de liniile de cale ferată de la Barboşi. Din cauza colmatării acestor lacuri, în momentul inundaţiilor de acum trei ani, apa a deversat în gospodăriile locuitorilor din Barboşi.

„Cu banii pe care i-am încasat din taxa de poluare vom începe lucrările de dragare a lacurilor situate între Combinat şi oraş. Vorbim de poluarea aerului, dar nu trebuie să uităm de poluarea din apă. Lacurile de acolo au gudroane pe fund şi alte minuni…”, a declarat Dumitru Nicolae.

Primarul a adăugat că lucrările de decolmatare vor fi plătite cu banii colectaţi la bugetul local din taxa de poluare. Potrivit edilului şef, în ultimii trei ani, de la Combinat, administraţia locală a încasat circa 600.0000 de lei.

Tot din aceste fonduri se finanţează şi programele de plantări de arbori prin oraş, precum cele care se desfăşoară acum în parcul din Micro 13 B, unde se derulează un proiect european, la care şi Primăria contribuie cu fonduri.

Citit 1181 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.