La Apaterm, şef schimbat pentru "salariu imoral": Adriana Stratulat, înlocuită cu Didi Dumitru
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

La Apaterm, şef schimbat pentru "salariu imoral": Adriana Stratulat, înlocuită cu Didi Dumitru
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Aproape 25.000 de lei lunar, atât încasa administratorul special al societăţii furnizoare de agent termic, companie aproape în faliment


Adriana Stratulat a demisionat ieri din funcţia de administrator special al SC Apaterm SA, rămânând doar director tehnic în cadrul firmei. Primarul Marius Stan i-a cerut demisia după ce a aflat cu surprindere, chiar în mijlocul conferinţei de presă de miercuri, ce venituri are Stratulat. „Întrebarea este de ce abia acum şi-a dat demisia, pentru că trebuia să o facă de mult. Este imoral să deţii două salarii la nivelul acesta - undeva la 25.000 cumulat - la o întreprindere care este în prag de faliment. Un reper pentru salarizare în administraţia publică ar trebui să fie salariul viceprimarilor şi al primarului. Dacă primarul are 4.000 de lei mi se pare total aiurea să auzi de asemenea salarii. Dacă avea o performanţă formidabilă şi ducea societatea pe nişte câştiguri fabuloase da, se justifica”, a declarat Stan.

Noul administrator special interimar al SC Apaterm SA este Didi Dumitru, consilierul personal al primarului, care a fost votat de Consiliul Local, cu trei abţineri. „Scot castanele din foc cu mâinile unui om de-al meu. Este o situaţie ingrată. Important este că el îşi asumă o sarcină foarte grea: ceea ce n-au putut să facă cei dinaintea lui, să recupereze banii de la populaţie. Pentru că esenţa nefuncţionării sistemului o reprezintă faptul că nu se plăteşte şi că nu reuşim să recuperăm banii de la oameni. Dacă banii ar fi recuperaţi, nu aveam nevoie să schimbăm nici directorii, nu eram nici în insolvenţă cu Apaterm, lumea era mulţumită, stătea în căldură”, a spus Marius Stan.

   

Citit 4776 ori Ultima modificare Joi, 21 Noiembrie 2013 21:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.