Apostila va putea fi verificată online / Două milioane de lei pentru eficienţă şi securitate

Apostila va putea fi verificată online / Două milioane de lei pentru eficienţă şi securitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii plecaţi peste hotare vor putea vizualiza online apostilele eliberate de către Prefectura Galaţi

„Sistem interoperabil centralizat pentru evidenţa apostilei eliberate de instituţiile prefectului pentru actele oficiale administrative”, un proiect de peste două milioane de lei, finanţat din fonduri europene şi implementat de Ministerul Afacerilor Interne la nivelul instituţiilor prefectului, a fost lansat, ieri, la Galaţi. Proiectul vizează dezvoltarea unui serviciu administrativ informatic pentru cetăţeni şi mediul de afaceri, necesar vizualizării online a datelor referitoare la apostilele eliberate de instituţiile prefectului.

„Ştim că anumite persoane au înclinaţii de a plastografia semnături sau de a face lucruri necurate, drept pentru care o parte dintre documentele cu care concetăţenii noştri pleacă în străinătate şi trebuie să dovedească că au absolvit nişte studii, în cazul în care le au, au nevoie de o apostilă, care se eliberează de către un birou specializat din cadrul Instituţiei Prefectului”, a explicat, în deschiderea evenimentului, subprefectul Gabriel Panaitescu.

Conform proiectului, verificarea existenţei apostilei şi a datelor cuprinse în aceasta se va face printr-o procedură la îndemâna publicului, facil şi rapid, online, fiecare apostilă urmând să conţină adresa paginii web unde va putea fi verificată electronic, reprezentanţii Prefecturii precizând că, astfel, se vor crea premisele scăderii numărului de falsuri.

„Important este să se asigure eliberarea apostilei în condiţii corecte şi de securitate", a precizat, la rândul său, prefectul Dorin Otrocol.

Biroul de Apostilă din cadrul Instituţiei Prefectului judeţul Galaţi a eliberat pentru anul 2011 un număr de 5.060 de apostile, situându-se pe locul şapte din ţară, pentru anul 2012 - 4.936 de apostile, iar până la data de 30 noiembrie a anului în curs au fost eliberate 4.137 de apostile.

Citit 1090 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Decembrie 2013 17:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.