Victor Paul Dobre, despre Legea salarizării unice

Victor Paul Dobre, despre Legea salarizării unice
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În cadrul Comisiei de Muncă pe care o conduce, deputatul PNL Victor Paul Dobre, a avut o întâlnire cu ministrul Muncii, Marian Sârbu, pe tema legii privind salarizarea unică.

„A fost o primă discuţie privind elementele de bază ale acestei legi. Se speră ca până la sfârşitul actualei sesiuni să se prezinte proiectul de lege, iar acesta să treacă de Guvern şi să fie înaintat Parlamentului. Pentru că Guvernul şi-a propus ca termen data de 30 octombrie, fie va exista o sesiune extraordinară în care proiectul să fie discutat în procedură de urgenţă, fie va fi adoptat prin asumarea răspunderii de către Guvern”.

„Legea este extrem de complexă. Va trebui să se facă o grilă unică de salarizare, care să se aplice atât la magistraţi cât şi la muncitori, la poliţişti cât şi la profesori, la cercetători cât şi la medici. Grila are în vedere şi o reducere a raportului între salariul maxim şi minim care în prezent este evaluat undeva în zona 1/15. Partea cea mai grea este definirea pe fiecare palier a importanţei funcţiei, a responsabilităţii, a nivelului de formare şi pregătire”, a declarat Victor Paul Dobre.

Citit 1177 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.