„Economie” de funcţionari publici

„Economie” de funcţionari publici
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ordonanţa de urgenţă care creşte la o sută numărul înalţilor funcţionari publici a ajuns în Parlamentul României, ocazie cu care parlamentarii PNL Paul Ichim şi Victor Paul Dobre au aflat despre existenţa ei.

Ziarul nostru scrisese încă din luna martie despre schema îngroşată de înalţi funcţionari publici şcoliţi pe bani publici şi despre „cimitirul elefanţilor” în care s-a transformat funcţia de inspector guvernamental.

Senatorul Paul Ichim l-a ironizat pe premierul Emil Boc pentru modul în care înţelege să facă economie: şi-a desfiinţat propria cancelarie, dar a dat undă verde la crearea a o sută de noi posturi de prefecţi, subprefecţi şi inspectori guvernamentali.

„Scoatem prefecţii voştri apolitici şi îi punem pe prefecţii noştri apolitici. Am întrebat ce fişă a postului are inspectorul guvernamental. Nu prea s-a ştiut. Prin mobilitate, a fost trimis, de exemplu, un înalt funcţionar public de la Piatra Neamţ la Teleorman. Asta înseamnă trei salarii de instalare, o casă, locuri de muncă pentru familia respectivului”.

„Aşa face Guvernul Boc economie. Franţa are 126 de înalţi funcţionari şi un corp de rezervă de 25-30 de funcţionari, folosiţi în caz că un prefect se îmbolnăveşte, moare, sau sunt proiecte de interes naţional supravegheate de un inspector. Noi facem o sută de inspectori”, a declarat Paul Ichim.

Lipsă de respect

„Noi am avut 20 de inspectori guvernamentali. Guvernul Boc a extins la o sută. Mi se pare nelalocul lui faptul că oamenii au fost trimişi la 500 km de casă, fapt ce creează impresia că se doreşte ca oamenii să se retragă. În Franţa, de unde am luat modelul pentru legea instituţiei prefectului, înalţii funcţionari publici sunt respectaţi, nu se caută motive ca oamenii să fugă din funcţii”, a declarat şi Victor Paul Dobre.

Citit 1780 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.