Nemulţumiri cetăţeneşti pe Alunişului: Stradă devastată după instalarea unei ţevi

Nemulţumiri cetăţeneşti pe Alunişului: Stradă devastată după instalarea unei ţevi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Găurită în urma unor lucrări, strada ar putea intra în reabilitare în 2014


Cu iluminat deficitar, distrusă după instalarea unei conducte de gaze, sugrumată între cimitir şi de rămăşiţele unor construcţii, strada Alunişului ar merita mai multă atenţie din partea autorităţilor.

Noi am ajuns acolo, în prag de Crăciun, la sesizarea gălăţeanului Marius Marin, care a venit la sediul redacţiei cu un of pe care mulţi gălăţeni îl au – şi anume că strada pe care locuieşte este ciuruită de gropi, iar la fiecare ploaie mocirla îngroapă maşinile. „Au venit cei de la gaze şi au montat o ţeavă, au stricat strada şi au lăsat-o devastată. Este plină de gropi. Acum strada este îngheţată, dar, când e mai cald, este numai mocirlă. Din maşină, calci direct în noroi. Este o alee de 400 de metri, chiar nu au găsit o mână de asfalt să arunce şi pe strada noastră? Au reparat Basarabiei, care taie strada în două, dar Alunişului au lăsat-o de izbelişte”, ne-a spus Marius Marin. Potrivit acestuia, au fost făcute sesizări la Primărie în mai multe rânduri, atât în 2012, cât şi în 2013, dar nimeni nu a răspuns nimic. Strada a fost acoperită de fiecare locatar cu ce a putut. Atât după domnul Marin, cât şi după alţi locatari din zonă, cetăţenii au mai pus zgură, ca să acopere gropile şi să mai domolească mocirla. „Au mai pus zgură. Fiecare a astupat cu ce a putut”, ne-a spus Dorina, locatară pe Alunişului.

Centrul câinilor şi al ciorilor

Strada este, într-adevăr, în valuri, iar peisajul e aproape apocaliptic: un spaţiu viran, proprietate privată, unde a fost cândva o construcţie, este acum plin de moloz, gunoi şi de câini. Potrivit cetăţenilor, proprietarul terenului viran avea de gând să construiască nişte blocuri, dar, fie că s-a răzgândit pur şi simplu, fie din alte motive, a lăsat terenul în paragină. Mai departe de rămăşiţele clădirii este gardul Cimitirului „Eternitatea”, spart şi el de către "binevoitorii" care şi-au construit vad. Ciorile şi câinii păzesc gardul ciuruit al cimitirului.

„Pe lângă faptul că strada este distrusă, mai sunt şi ţiganii. Au spart gardul de la cimitir şi fură cărămizi. Intră şi cu căruţa. Şi dimineaţa şi seara, chiar şi noaptea se aude gălăgie. Fie caută în cimitir, fie iau direct cărămizile din gard, pe aici e trecerea lor. E centrul ţiganilor. Vin de pe Coşbuc, taie spre Ecosal, spre Vlaicu. La orice oră este locul lor de trecere”, ne-a mai spus Dorina.

Şi de parcă astea toate nu ar fi de ajuns, potrivit domnului Marin nici iluminatul public nu este foarte bun, iar noaptea multe maşini au fost sparte şi furate. „Ne-au furat capacele, mi-au spart rezervorul. Unor vecini li s-au furat oglinzile de la maşini. Mişună ţiganii în toate direcţiile, intră în cimitir, în Poligon. Cu mizeria şi molurile şi cu iluminatul deficitar parcă am fi în Afganistan. Peste toate mai sunt şi câini”, ne-a mai spus domnul Marin.

Potrivit Primăriei municipiului Galaţi, într-adevăr, a fost făcută anul acesta o sesizare, dar aceasta nu a avut legătură nici cu starea străzii, nici cu iluminatul sau alte probleme edilitare. Strada însă este luată în vizor pentru reabilitare. „Strada Alunişului este prinsă în planul multianual de reabilitare şi reparaţie străzi şi, în funcţie de disponibilităţile bugetare, va intra în reparaţie, cel mai probabil în anul 2014”, arată o informare a Biroului de presă al Primăriei Galaţi.

Citit 1202 ori Ultima modificare Joi, 26 Decembrie 2013 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.