Parlamentarii gălăţeni au şi idei trăsnite / Vânătoare cu arcul şi florari la datorie de sărbători

Parlamentarii gălăţeni au şi idei trăsnite / Vânătoare cu arcul şi florari la datorie de sărbători
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Câţiva dintre deputaţii gălăţeni au reuşit, anul trecut, să se remarce nu doar prin implicarea într-o serie de scandaluri de corupţie ori prin invizibilitatea de care dau dovadă în relaţia cu alegătorii, ci şi printr-o serie de iniţiative legislative de-a dreptul trăsnite, la care nu s-ar fi aşteptat, poate, niciun cetăţean.

Pâslaru şi Ciucă vor să vâneze cu arcul

Deputaţii Florin Pâslaru şi Bogdan Ciucă susţin o iniţiativă legislativă care propune o serie de modificări la Legea vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic, printre care se numără, conform expunerii de motive a proiectului de lege, „redeschiderea posibilităţii de vânătoare cu arcul şi cu păsări de pradă, ca modalităţi de vânătoare tradiţională”. În prezent, iniţiativa legislativă se află, conform paginii web a Camerei Deputaţilor, la comisii, pentru avizare.

Deputatul Bogdan Ciucă mai propune, de asemenea, conform unei alte iniţiative legislative pe care o susţine, „Un copac pentru fiecare copil”, care prevede ca, în termen de şase luni de la înregistrarea fiecărei naşteri, primăriile din localitaţile cu o populaţie mai mare de 15.000 de locuitori, să asigure plantarea unui copac pentru fiecare copil nou-născut, 80 la sută din costuri fiind suportate din bugetul local. În luna octombrie, Senatul a respins, însă, acest proiect de lege.

Toader vrea flori şi mâncare pentru animale, de sărbători

Alături de alţi colegi ai săi de partid din Camera Deputaţilor, deputatul Mircea Toader propune o modificare a Codului Muncii, „în sensul declarării zilelor de sărbătoare ca zile lucrătoare pentru societăţile private ce au ca domeniu de activitate comerţul cu amănuntul al florilor, plantelor şi seminţelor, comerţ cu amănuntul al animalelor de companie şi a hranei pentru aceasta”. Vă redăm câteva dintre argumentele deputaţilor, extrase din expunerea de motive a propunerii legislative: „Întrucât în zilele de 15 august - Adormirea Maicii Domnului, 30 noiembrie - Sfântul Apostol Andrei, prima şi a doua zi de Rusalii, fiind zile onomastice şi totodată prilej pentru oameni de a oferi flori (…) Conform Codului bunelor maniere, şi vizitele constituie împrejurări în care oamenii merg cu flori, iar Anul Nou, 1 şi 2 ianuarie, Crăciunul sau Sărbătorile Pascale sunt bune ocazii pentru a petrece alături de prieteni ori familie (…) Intervin şi evenimente nedorite, precum înmormântările, pentru care se apelează în vederea confecţionării de jerbe, coroane de flori. Deoarece acestea nu suferă amânare, trebuie executate când este cerere, pentru a elimina riscul pierderii clienţilor şi diminuarea veniturilor”.

Citit 1502 ori Ultima modificare Luni, 06 Ianuarie 2014 16:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.