Cu tupeu şi fără frică/ Maşini parcate ilegal chiar lângă Poliţia Rutieră
Foto: Foto: Corina Dobre

Cu tupeu şi fără frică/ Maşini parcate ilegal chiar lângă Poliţia Rutieră
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şoferii gălăţeni demonstrează că nu au pic de jenă şi nici frică atunci când aleg să îşi parcheze maşinile la voia întâmplării, pe trotuare, pe spaţiul verde sau pe prima bandă a unor străzi intens circulate, după cum au interes sau în funcţie de cum le dictează lenea şi comoditatea din dotare. Gândul că ar putea fi amendaţi nu le dă bătăi de cap conducătorilor auto, astfel că nenumăraţi gălăţeni ce deţin permis de conducere şi-au făcut deja un obicei din a parca ilegal, pe spaţiul verde sau pe trotuar, chiar în preajma sediului Poliţiei Rutiere, sfidând astfel legea şi pe cei care ar trebui să vegheze la aplicarea ei.
La finele săptămânii trecute, nenumărate autoturisme erau parcate ilegal pe Domnească, în apropierea Poliţiei Rutiere, de-o parte şi de alta a străzii, fapt semnalat, de altfel, şi de către o serie de cititori. Pietonii sunt revoltaţi că, de multe ori, sunt nevoiţi să meargă pe stradă pentru că nu au loc să circule pe trotuar, din cauza autoturismelor parcate la voia întâmplării, şi le solicită poliţiştilor de la Rutieră şi Locală să îi pună la punct pe conducătorii auto care încalcă legea, protejându-i astfel şi pe pietoni.

Citit 3004 ori Ultima modificare Duminică, 12 Ianuarie 2014 16:12

16 comentarii

 • postat de un roman prost (platitor de taxe)
  Miercuri, 12 Februarie 2014 17:11
  109.103.46.***
  politia rutiera este de o incompetenta crasa si de o neputinta infioratoare.
  Coroborati acestea cu nivelul coruptiei generalizat si veti avea reteta perfecta pentru un trafic infiorator in care mi-as dori sa fie accidentati toti copii si toate rudele politistilor corupti si incopetenti de la circulatie.

  Din pacate aceasta este o utopie .. tot nevinovatii platesc pentru nesimtirea si incomptenta lor ...
  0
  1
  Raportează
 • postat de aLEX
  Luni, 13 Ianuarie 2014 19:57
  82.137.14.***
  Tocmai azi afisau noile taxe de parcare....1,5 RON...ora de parcare......dar parcarile neregulamentare di fatza TRIBUNALULUI...de nu mai poti de pe prima banda sa virezi spre Reg 11 SIret,,,,si astepti semaforul.....pina la ING...toata banda 1 este ocupata,,,incepind din Spatele Telefoane incepe coada ca sa poti vira din Reg 11 Siret pe Brailei........pacat ca nu pot posta si poze....cu "PERMISE" in alb semnate de" D-ul"Grosu...scutit de plata parcare...si parcaheaza unde le duce mintea
  Exista o sol de a posta si poze???...astept
  0
  5
  Raportează
 • postat de gica
  Luni, 13 Ianuarie 2014 17:04
  92.80.183.***
  Ideal arfi ca politia rutiera si de evidenta a populatiei sa semute an alt sediu unde sa sxixte o parcare imensa ca cei care vin cumasina sa aiba unde parca ...de sx eu daca asfi edila al Galatiului as muta aceasta institutie in zona Garii chiar in perimetrul garii cindcobori pe partea dreapta este o cladire imensa fara geamuri care apartine C F R iar aceasta cladire amenajata ar putea fi sediul acestei institutii pentru ca acolo in zona vizavi de aceasta constructie seista parcarea in care sa investit o groaza de dani iar in acest fel primaria introducind parcarea cu plata ar putea recupera cheltuiala atit cu parcarea cit si cu amenajarea cladirii si ca un alt aspect de la gara exista trasu trassurb spre toate cartierile Vointa sa existe
  1
  7
  Raportează
 • postat de Renegatul
  Luni, 13 Ianuarie 2014 16:00
  70.210.196.***
  Propun ca peste tot in oras, avand in vedere ca in multe zone importante nu exista spatiu pentru a se face parcari, sa se construiasca parcari sub carosabil si totodata sa se execute si wc-uri publice...sa ramana benzile de circulatie si trotuarele libere.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Luni, 13 Ianuarie 2014 15:19
  79.59.136.***
  dle X parcarea se poate face atat timp cat NU exista marcaje sau indicatoare care sa interzica acest lucru
  legea este asa cum ati spus dvs, dar acel PS concluzie nu inseamna ca este adevarata
  mai studiati, zic eu

  problema acum este ca pietonii dau vina pe soferi, soferii dau vina pe pietonii (care nu stiu legea, pentru ca neavand carnet de conducere auto nu stiu legea efectiv) dar cand colo problema principala este orasul asta sarac in care CL Galati si CJ Galati nu pot sa construiasca sedii cu parcari atat pentru proprii angajati cat si pentru clienti ./ cetateni adica.
  2
  4
  Raportează
 • postat de x
  Luni, 13 Ianuarie 2014 12:22
  89.136.185.***
  OUG 195/2002.
  Art.72. ...
  (7) Este interzisă ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate, iar când aceasta este permisă, conform indicatoarelor sau marcajelor, lăţimea minimă a trotuarului lăsat la dispoziţia pietonilor trebuie să fie de cel puţin un metru.
  PS. Deci trebuie lasat nu DOAR 1 m din trotuar, in partea opusa strazii, ci ocuparea trebuie SA FIE PERMISA, de INDICATOARE ori MARCAJE specifice.
  1
  8
  Raportează
 • postat de magooo
  Luni, 13 Ianuarie 2014 10:51
  5.13.135.***
  in aceeasi curte unde isi are sediul politia rutiera mai functioneaza si serviciul de evidenta persoanelor, serviciul de pasapoarte, serviciul de inmatriculari si examinare auto, serviciul pentru straini, sectia 5 politie. vis-a-vis se afla facultatea de mecanica plus cea de drept, sa nu uitam si de catedrala. in concluzie pentru o sumedenie de institutii in zona sunt extrem de putine locuri de parcare. se pare ca ziarista care a scris prezntul articol nu este o profesionista si nu s-a documentat despre situatia din zona.
  7
  4
  Raportează
 • postat de Alethia
  Luni, 13 Ianuarie 2014 10:11
  89.136.65.***
  Eu nu vad nimic in neregula din moment ce NU AU BLOCAT TROTUARUL ci AU LASAT 1 METRU intre pereti si propriile masini pentru circulatie pietonala. NU USNT LOCURI DE PARCARE Unde v-ati fi astpetat sa le parcheze? In aer? Jurnalisti de 2 bani...
  8
  6
  Raportează
 • postat de Un cete\atean pasnic
  Luni, 13 Ianuarie 2014 09:21
  82.79.116.***
  Nu sunt locuri de parcare stimati "pietoni". Vin zeci de oameni numai la politie (sa nu mai vorbim de facultatile de vis-a-vis) si acolo sunt...cate locuri de parcare?? Nu am vazut pietoni mergand pe strada sa ocoleasca masinile, deci incap in cei 1,5 m legali!! Aruncati bombe "ziaristice" ca sa dea bine la opinia publica, dar nu aveti tupeu sa spuneti ca zona e una ff veche ramasa asa de zeci de ani si IMPOSIBIL de sistematizat (doar sa distruga spatiul verde de pe langa facultate ca sa faca parcare sau...sa mute sediul politiei in alta parte). Dati solutii si nu mai acuzati!
  2
  8
  Raportează
 • postat de ?!?..
  Luni, 13 Ianuarie 2014 08:59
  89.137.220.***
  ...cand acolo este amenajata parcare , de ce trebuie sa te mai urci ca BOUL , pe trotuar cu jumate de masina peste bordura ????
  3
  9
  Raportează
 • postat de Poliția rutieră? O miștocăreală cu caschetă costumată să fie evidențiată, mascare inteligență.
  Luni, 13 Ianuarie 2014 08:22
  109.99.205.***
  Cei aia poliție rutieră...mai există? Niște șoricei de birou buni de completat formulare ca la Bingo și plimbare cu mașina pentru a lor destindere, din birou ieșire pentru a evita mucegăirea intelectuală. Amenzi la mișto date de poliția rutieră cu comenzi de la centru pentru a aduce bani la PIB-ul țări, cerșetori a drumurilor naționale ,,nu aveți și pentru noi de o amendă, avem nevoie de salarii???''.
  1
  10
  Raportează
 • postat de ss
  Luni, 13 Ianuarie 2014 07:55
  5.13.171.***
  Jenante articole scrise de pseudoziaristi.....cand mentionezi "ilegal" ai curiozitatea sa citesti articolul de lege incalcat? Parcarea se poate face pe trotuar atat timp cat ramane un spatiu de 1,5 m pt. pietoni.....pozele prezentate mai sus demonstreaza cel putin in 2 din 3 cazuri ca parcarea e LEGALA!
  6
  10
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Luni, 13 Ianuarie 2014 07:43
  79.59.136.***
  Ai voie sa parchezi daca lasi 1.5 metri pentru pietoni (latime) parca spune legea, nu-i asa ?

  Si apoi nu este vina neaparat a soferilor (pentru ca vad in poze ca totusi se respecta, cel putin asa pare - ati masurat dvs Viata libera ??) cat mai ales a Primariei Galati care
  - HABAR NU ARE SA CREEZE LOCURI DE PARCARE (sa ne aducem aminte de cele din Tiglina care erau sub forma de trapez, si puneau unii doar o roata in triunghiul ramas de parcare si se considera parcat desi era cu toata masina pe banda 1)
  - HABAR NU ARE SA FACA MARCAREA PARCARILOR PE STRADA (sa ne aducem aminte ca in mod idiot cateva strazi noi, asteptam cu totii sa declare zona de banda de parcare, si sa faca celelalte benzi in functie de aceasta...
  de exemplu Otelarilor... care au trantit 2 benzi late deaiurea si oricum lumea are nevoie si parcheaza, dar apoi circulatia numai reglementata bine nu este...

  duceti-va in UE15 sau daca este prea departe, ducetiva in Constanta sa vedeti MARCAJE CORECTE pentru banda de parcare si benzile de circulatie.
  3
  8
  Raportează
 • postat de Pe aceeasi tema la Campusul Studentesc...
  Luni, 13 Ianuarie 2014 07:01
  89.137.220.***
  w*w*w.adevarul.ro/locale/galati/foto-video-nesimtire-superlativ-parcarea-publica-campusului-studentesc-1_52d103bac7b855ff5662a2ad/index.html#
  1
  2
  Raportează
 • postat de patrascu nelu
  Luni, 13 Ianuarie 2014 06:59
  89.21.222.***
  Proprietarii masinilor parcate chiar langa politia rutiera pe spatiul verde sau pe trotuar nu vor fi niciodata amendati pentru ca sunt acolo in interesul politiei rutiere si al lor totodata...acestia fiind ,,cu treburi,,pe langa angajatii politiei rutiere...un pliculet,o sacosica,un pachetel...etc ,etc,etc... ,, unde esti tu, Tepes,Doamne ?"
  2
  15
  Raportează
 • postat de x
  Luni, 13 Ianuarie 2014 02:00
  89.136.185.***
  Politia rutiera, in afara de stat in boscheti, cu radarul, nu stie sa faca altceva decit sa stea/doarma in birou.
  Daca cei vizati vor sa ma contrazica, sa o faca prin fapte:
  - SA ATENTIONEZE (nu sa amendeze) pe cei cu numere de inmatriculare murdare (adica ilizibile); daca te loveste unul d-asta, nici nu stii pe cine sa cauti!
  - Sa fie in trafic, si sa filmeze pe cei care nu semnalizeaza depasirile, nu dau prioritate, intra "pe rosu" la intersectiile semaforizate, merg pe "interzis", dupa care sa-i amendeze; acestia sint generatorii de pericole in trafic.
  0
  32
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.