Colaborare între Apele Române şi CJ Galaţi/ Se realizează hărţile de hazard şi de risc la inundaţii
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Colaborare între Apele Române şi CJ Galaţi/ Se realizează hărţile de hazard şi de risc la inundaţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Judeţului Galaţi va încheia un protocol de colaborare cu Administraţia Naţională „Apele Române”, în vederea elaborării hărţilor de hazard şi de risc la inundaţii. Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a aleşilor judeţeni, de la finele acestei luni, se va afla un proiect de hotărâre cu privire la acest subiect, ce va fi supus votului în plenul Consiliul Judeţului.

Conform acordului care urmează a fi încheiat între cele două instituţii, unul dintre obiective îl constituie „integrarea rezultatelor obţinute în urma realizării hărţilor de hazard şi hărţilor de risc la inundaţii în planurile de apărare împotriva inundaţiilor, fenomenelor meteorologice periculoase, accidentelor la construcţii hidrotehnice şi poluărilor accidentale, în planurile de urbanism general şi în planurile de amenajare a teritoriului, precum şi în toate strategiile de dezvoltare locală şi regională ce necesită elemente de identificare a riscurilor la inundaţii”.

Reamintim că, în luna noiembrie a anului trecut, ministrul delegat pentru pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Varga, a declarat că hărţile de hazard şi de risc vor fi finalizate şi aprobate pe data de 22 martie 2014.

 

Citit 1108 ori Ultima modificare Marți, 14 Ianuarie 2014 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.