Ecosal caută soluţii pentru prinderea câinilor comunitari/ Mai multe maşini, mai multe metode

Ecosal caută soluţii pentru prinderea câinilor comunitari/ Mai multe maşini, mai multe metode
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Directorul Ecosal este nemulţumit de ritmul în care se desfăşoară capturarea câinilor de pe străzile oraşului * Mărirea numărului de maşini necesare transportului şi diversificarea metodelor de capturare ar fi două dintre soluţiile propuse


Serviciul Public Ecosal îşi desfăşoară activitatea de ecarisaj cu o singură maşină, ceea ce face ca strângerea câinilor maidanezi să fie destul de puţin eficientă. Din acest motiv, serviciul poartă în aceste zile negocieri cu Primăria Galaţi pentru a achiziţiona încă două maşini, poate chiar dubiţe, pentru a-şi spori capacitatea de capturare a câinilor.

„În momentul acesta, ne desfăşurăm activitatea cu o singură maşină. Nici eu nu sunt mulţumit de activitatea strict pe ecarisaj pe care o desfăşoară în momentul de faţă Ecosal”, ne-a explicat directorul Serviciului Public Ecosal, Ionuţ Pucheanu.

Potrivit acestuia, transportarea câinilor după prinderea lor nu se poate face cu orice fel de maşină, pentru că sunt anumite norme pentru siguranţa câinelui, care trebuie respectate. „Trebuie să încapă un anumit număr de cuşti, cuşti care trebuiesc ancorate în podea, cuşti care trebuie să fie la o anumită dimensiune şi la o anumită distanţă una faţă de cealaltă pentru a nu se muşca între ei şi pentru a nu fi lezaţi în timpul transportului. Trebuie transportaţi în condiţii optime, aşa cum scrie la lege”, a declarat directorul.

Capturare cu plase şi crose

Totodată, directorul consideră că prinderea câinilor maidanezi numai prin tranchilizare nu dă rezultate foarte mari, iar modalităţile de prindere ar trebui difersificate. „Acum mergem strict pe metoda tranchilizării. Dacă mă întrebaţi pe mine, aş spune că, poate, este cea mai puţin stresantă pentru câini, dar şi cea mai puţin productivă, pentru că în momentul în care ai tras cu puşca cu aer comprimat şi săgeata intră în pulpa câinelui, acesta schelălăie şi începe să se zbată, iar toţi câinii din jurul lui o iau la fugă, pentru că instinctual îşi dau seama că există un pericol. După aceea, începe fugăreala, ceilalţi câini se sperie, iar tranchilizantul nici nu-şi face imediat efectul, ceea ce îi lasă timp să se ascundă”, a mai spus directorul. Din acest punct de vedere, acesta ia în considerare ca tranchilizarea să fie dublată de prinderea lor cu plasele sau cu crosa. „Tehnica este puţin mai violentă, dar legală şi mai productivă”, încheie Ionuţ Pucheanu.

Citit 2713 ori Ultima modificare Marți, 14 Ianuarie 2014 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.