Tunelul pe sub Dunăre, scos la licitaţie/ Studiul de fezabilitate costă 10 milioane de euro

Tunelul pe sub Dunăre, scos la licitaţie/ Studiul de fezabilitate costă 10 milioane de euro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Studiul de fezabilitate pentru subtraversarea Dunării a fost scos ieri la licitaţie de către Primăria Galaţi, cu o valoare estimată de 10.000.000 de euro fără TVA. Conform datelor anunţului de intenţie publicat pe SEAP, obiectivul contractului este de a furniza soluţia optimă pentru realizarea a două tuneluri, fiecare cu două linii pe sens, care să facă legătura între municipiul Galaţi şi malul drept al Dunării, în localitatea Brătianu, judeţul Tulcea. Lungimea estimată a unui tunel este de 1,7 km.

Contractul implică servicii de arhitectură, inginerie, amenajare urbană, arhitectură peisagistică, servicii conexe de consultanţă ştiinţifică şi tehnică şi servicii de testare şi analiză tehnică. Mai mult, se arată în documentaţie, „scopul contactului este de a obţine aprobarea unui contract de finanţare a investiţiei fie prin atragerea sectorului privat într-un contract de parteneriat public-privat sau concesiune, fie prin apelarea la cofinanţarea din fonduri europene din sursele şi prin mijloacele permise de regulamentele europene şi naţionale aferente perioadei de programare 2014-2020 sau prin orice altă metodă de finanţare”.

Vă reamintim că la finele anului trecut aleşii locali au dat undă verde tunelului pe sub Dunăre. În acest moment există două studii de prefezabilitate, unul făcut de o firmă elveţiană, celălalt făcut de o firmă coreeană. Pentru ca studiul de fezabilitate să nu rămână doar un document, firma sau consorţiul care va câştiga licitaţia pentru realizarea lui va primi plata în două tranşe şi va trebui să vină inclusiv cu mecanismul financiar şi cu investitorul care să facă lucrarea.

Citit 5890 ori Ultima modificare Marți, 14 Ianuarie 2014 20:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.