Maşini multe, idei puţine

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Nu eu am mutat Talciocul de unde era, pe vremuri, lângă Combinat, acolo, pe Drumul de Centură. Ce să fac acum? Să cumpăr terenul iniţial cu 2 milioane de euro?”, a spus primarul Dumitru Nicolae, recunoscând problemele de trafic pe care le pune amplasarea parcului auto pe marginea centurii rutiere a oraşului.

Referindu-se la iniţiativa senatorului PD-L Marius Necula de a strânge semnături de la cetăţeni în vederea mutării Talciocului din zonă, primarul Dumitru Nicolae a spus că preferă ca „parlamentarii să ajute Galaţiul de acolo, din Parlament; să facă, de pildă, o lege care să interzică existenţa talciocurilor în interiorul oraşelor”.

Edilul a mai adăugat că problema Talciocului este doar una din bătăile de cap pe care le are când vine vorba de traficul din oraş; o altă situaţie nerezolvată încă este cea a TIR-urilor parcate de şoferi pe unde apucă – în parcarea Billa, pe Drumul de centură (obturând vizibilitatea), în zona Coca-Cola sau la ieşirea din Galaţi, spre Brăila.

„Vrem să amenajăm trei parcări pentru maşini de mare tonaj, undeva, la ieşirea din oraş. Am identificat deja terenurile”, a spus Dumitru Nicolae.

O altă problemă căreia edilul şef spune că vrea să-i dea de cap este oprirea vânzării autovehiculelor pe domeniul public – acele maşini cu anunţuri „de vânzare” în geamuri, care ocupă şi aşa puţinele locuri de parcare din oraş.

Şi locuri de parcare se vor amenaja în oraş, a asigurat, pentru a câta oară?, primarul, care vrea să se construiască parcări supraetajate la CNMK şi lângă Spitalul Judeţean, dar spune că întâmpină probleme de natură juridică cu terenurile: „Aşa cum s-a întâmplat cu terenul de pe Eroilor colţ cu Domnească; după ce am demolat clădirea, a apărut acum cineva care susţine că a avut teren acolo”.

Citit 1028 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.