Fără serviciu de permanenţă în 37 de localităţi gălăţene. Primarii vor fi sancţionaţi

Fără serviciu de permanenţă în 37 de localităţi gălăţene. Primarii vor fi sancţionaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comandamentul de Iarnă instituit la nivelul judeţului Galaţi a verificat luni noaptea serviciul de permanenţă constituit la nivelul tuturor primăriilor. "Pentru stabilirea funcţionării fluxului informaţional a fost verificat, telefonic, serviciul de permanenţă constituit la nivelul tuturor primăriilor, de două ori, în intervalul orar 0,10 - 0,45 şi 2,00 - 2,30", ne-a explicat maiorul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

În urma verificării, rezultatele nu au fost deloc îmbucurătoare. Astfel, s-a constatat că în 37 de localităţi (Vlădeşti, Valea Mărului, Umbrăreşti, Ţepu, Tuluceşti, Suhurlui, Suceveni, Smârdan, Scânteieşti, Schela, Rădeşti, Piscu, Pechea, Oancea, Nicoreşti, Nămoloasa, Iveşti, Lieşti, Griviţa, Gohor, Fundeni, Frumuşiţa, Folteşti, Fărţăneşti, Drăgăneşti, Cuza Vodă, Cuca, Corod, Cavadineşti, Braniştea, Bereşti Meria, Băneasa, Băleni, Bălăşeşti, Bălăbăneşti, Barcea şi Bereşti) nu a răspuns nimeni la telefonul primăriei sau a intrat tonul de fax.

În alte două localităţi (Slobozia-Conachi şi Matca) nu s-a putut lua legătura cu nimeni din primărie, deoarece postul telefonic era deranjat.

"În 26 de localităţi am luat legătura cu o persoană din cadrul primăriei. În 20 dintre aceste cazuri, la apelul telefonic au răspuns agenţii de pază. Nu este important cine răspunde la telefon, ci doar faptul că s-a răspuns", ne-a explicat Eugen Chiriţă.

Verificarea nu va rămâne fără repercusiuni pentru cele 39 de primării la care nu a răspuns nimeni la telefon. "În primul rând, primarii vor fi sancţionaţi contravenţional conform Legii 481/2004. Apoi, ei vor fi convocaţi la o şedinţă, iar prefectul judeţului Galaţi poate dispune şi alte măsuri cu privire la faptul că nu a fost asigurat serviciul de permanenţă”, ne-a mai spus Eugen Chiriţă.

Cum vremea se va înrăutăţi din nou, fiind emis un nou cod portocaliu pentru judeţul Galaţi, este un motiv în plus pentru Comandamentul de Iarnă să verifice din nou permanenţa din cadrul primăriilor din judeţ.

Citit 1987 ori Ultima modificare Marți, 28 Ianuarie 2014 18:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.