Încep lucrările de reabilitare! Reparaţia Viaductului costă peste un milion de lei
Foto: Foto: Corina Dobre

Încep lucrările de reabilitare! Reparaţia Viaductului costă peste un milion de lei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La începutul lunii martie, Primăria municipiului Galaţi va da startul lucrărilor de reparaţie a celui mai mare viaduct din ţară, care face legătura între oraş şi combinatul siderurgic ArcelorMittal. Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei, ne-a declarat că în vară, cel mai probabil în perioada iunie-iulie, circulaţia pe viaduct va fi reluată, însă cu restricţii, întrucât accesul maşinilor de mare tonaj va fi interzis.
Lucrările de reparaţie a viaductului depăşesc un milion de lei şi vor fi executate de constructorul Servland Galaţi (în colaborare cu Arcada), câştigătorul licitaţiei lansată pe SEAP de municipalitate, în luna decembrie. Conform documentaţiei tehnice, prima etapă de reabilitare a viaductului presupune lucrări de desfacere parapet, rampă culee, ecran micropiloţi foraţi, refacere sfert de con, refacere trotuare, montare parapet, curăţare canale existente şi cămine. Lucrările vor dura trei luni.

Reabilitarea totală se va face pe bani europeni

Chiar dacă viaductul va fi reparat şi redat traficului uşor, conducerea Primăriei intenţionează să reabiliteze în întregime viaductul, plecând de la structura de rezistenţă a acestuia, însă cu bani europeni, întrucât, conform purtătorului de cuvânt al Primăriei, se pare că valoarea investiţiei depăşeşte 20 de milioane de euro, potrivit estimărilor.
Pe acest subiect au existat, însă, mai multe discuţii între primarul Marius Stan şi Bruno Ribo, directorul general al ArcelorMittal Galaţi, ultima întâlnire având loc la finele lunii ianuarie.
De altfel, şi ieri, la sediul ArcelorMittal a avut loc o întâlnire de lucru, la care au participat reprezentanţi ai Primăriei şi ai companiei siderurgice, iar unul dintre subiectele pe marginea căruia s-a discutat a fost chiar începerea lucrărilor de reparaţie a viaductului.
Un alt punct aflat pe ordinea de zi face referire la reabilitarea intrării în oraş, dinspre Brăila, întrucât cele două entităţi caută, în prezent, soluţii pentru ca zona să fie înfrumuseţată.

Citit 3254 ori Ultima modificare Vineri, 14 Februarie 2014 10:41

10 comentarii

 • postat de Onofrei Sergiu Gabriel
  Sâmbătă, 15 Februarie 2014 16:36
  92.80.145.***
  NU S-A FURAT NICIUN METRU DE FIR DE CONTACT!!!
  Firul de contact -si-o spun eu ca si angajat al CSG care a vazut actiunea- s-a desfasurat cat se poate de vizibil, ziua in amiaza-mare!!! Masian de interventii cu turn hidraulic a lucrat pentru demontarea firului de contact TOCMAI, pentru a preintampina furtul acestuia. In schimb s-au furat IARASI cablurile de iluminat public al viaductului! Dar asta e alta mancare de peste. Deci firul de contact a fost demontat in intregime si depozitat in magaziile Depoului-1 de tramvaie!!! Ca mai departe va fi vandut sau dumnezeu stie ce se va face cu el, asta e lata mancare de...icre!!! Dar niciun TALIBAN nu a furat niciun metru de fir de contact!!! Acesta a fost mereu sub tensiune ( 650V) si deci cam greu...dat fiind si inaltimea la care se afla ( 4m)
  21
  3
  Raportează
 • postat de Laminorache
  Vineri, 14 Februarie 2014 16:59
  89.136.0.***
  DE ce sa-l reparam,mai bine il daramam!E mai simplu si mai eficient.Pentru 5000 de oameni cheltuim ca prostii.Si asa furaciunile se fac pe la Filesti sau Smirdan.D-lor consilieri respigeti proiectul!!!
  7
  2
  Raportează
 • postat de Se fura pe viaduct
  Vineri, 14 Februarie 2014 16:18
  5.13.167.***
  SALUT!
  In primul rand vreau sa va zic ca pe viaduct se fura ca in codru.S-a furat cablul de la tramvai pe ambele sensuri ( de la pantograf), acum se fura cablurile care au mai ramas ( care sustineau pantograful).
  In al doilea rand vreau sa felicit ziarul, pentru articolul in care se reclama faptul ca pe viaduct iluminatul a fost lasat aprins. Dupa ce a fost intrerupt hotii si-au facut de cap.
  In al treilea rand vreau sa felicit pe cei ce au retras paza, super idee.....
  Un oras plin de genii: redactori, administratori...etc
  0
  4
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Vineri, 14 Februarie 2014 15:05
  213.218.53.***
  eu zic sa atinga Viata Libera si subiectul aeroport... pentru ca alta stire calda...  Aeroportul din Craiova va fi modernizat printr-un proiect in valoare de 107,9 milioane lei. Lucrarile incep in decembrie 2014 si vor fi incheiate in luna august a anului viitor.

  Contractul de finantare a proiectului de reabilitare a infrastructurii de miscare din cadrul aerogarii a fost semnat vineri de ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, potrivit Mediafax.

  "Prin acest contract, aeroportul va beneficia de fonduri europene pentru reabilitarea pistei existente, repararea si extinderea caii de rulare si construirea unei platforme noi de imbarcare-debarcare pentru extinderea capacitatii de operare de la 2 locuri la 8 locuri. Totodata, vor fi realizate si instalatiile electrice si de balizaj", se arata intr-un comunicat al ministerului Transporturilor.

  Dupa modernizarea aeroportului este asteapta o crestere considerabila a numarului de pasageri, potrivit sursei citate.  ALLLOOO domnilor din Galati (si Braila) care dormiti in pantofi de 20 de ani, se aude ???!!!
  ignorantilor si incompetentilor !!
  1
  7
  Raportează
 • postat de cel ce trece de 4 ori pe zi pe viaduct
  Vineri, 14 Februarie 2014 14:32
  79.116.106.***
  Firma de pază ALFA SECURITY ar trebui să aibă ca la începutul contractului 3 posturi de pază.
  Numai primele 4 zile(nopţi) au fost câte trei agenţi de pază pe viaduct. În rest câte 2 Iar începând din decembrie ziua niciunul iar noaptea câte o maşină de intervenţie care staţiona la capătul de est(spre oraş).Bineînţeles că agentul ori dormea, ori se delecta cu câte un film pe tabletă sau laptop.Astfel de când a început ceaţa 13.dec. şi până pe 23.01.2014 s-au furat firele de alimentare a pantografului de la tramvaie, de la al 3-lea stâlp de la intrarea de est,până la staţia CSG(inclusiv)+19 înălţătoare ale parapetului. Din data de 24.01.până pe 13.02. nu am văzut nici un agent. Atât ziua cât şi noaptea. Şi în tot acest timp primăria plăteşte 3 posturi x3 agenţi de pază+echipaj intervenţie+maşină intervenţie. Faceţi voi socotelile, cine credeţi că plăteşte ? UE? nicicum, ci tocmai noi proştii de GĂLĂŢENI.
  1
  9
  Raportează
 • postat de Goe
  Vineri, 14 Februarie 2014 14:19
  89.122.188.***
  Mai oameni buni,de ce nu va implicati voi care faceti comentarii sa reparati viaductul? Ce tot indrugati ca firme de casa ca se da spaga,etc.Voi aveti habar ce inseamna o societate comerciala cu putere financiara cu utilaje,cu angajati carora sa le dai salarii,cu taxe si impozite platite la timp ca altfel ti se inchide firma.....Cu cine vreti voi sa se faca aceste lucrari? Indicati o societate de stat din Galati,fara datorii si cu putere de lucru,cum au aceste firme pe care le tot blamati.Adevarul este ca va place sa stati degeaba si sa luati banii multi dintre cei ce comenteaza dar nici unul nu stiti ce inseamna cu adevarat o firma.Voi credeti ca firmele trebuie sa faca comert: Jelly-bon,Bony-Bon,Coca-Cola si evaziune cat de multa ca atat va duce mintea.`Doresc cat mai multe DISLIKES din partea voastra ,astfel incat sa ne dam seama cati dintre voi sunteti USL-isti,pardon USD-isti.Adica TABULA RASA !
  2
  14
  Raportează
 • postat de DiNiAi
  Vineri, 14 Februarie 2014 13:38
  193.230.156.***
  Cred ca va inselati, fara sa fiu carcotas, ma intreb oare ce prieten de afaceri a celor de la primarie a castigat aceasta lucrare. Niciodata sa nu credeti atata timp cat sunt aceeasi oameni care au trait din astfel de lucruri care s-au imbogatit din astfel de lucruri ca este posibil ca ei sa nu castige nimic. este imposibil///doar daca ar veni oameni noi, tineri , incoruptibili, in orice caz nu aceeasi sacali care sunt de ani de zile.
  0
  4
  Raportează
 • postat de IORGA
  Vineri, 14 Februarie 2014 10:23
  5.13.157.***
  DACA AVEA VREUN CONSILIER LOCAL GARAJUL PE VIADUCT, SIGUR SE GASEA UNU SA SE IMPOTRIVEASCA INCEPERII LUCRARILOR !!!!!!!!!!!!
  7
  11
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Vineri, 14 Februarie 2014 08:34
  213.218.53.***
  poate scot liniile de tramvai si asa marea majoritate cirucula ori cu masina proprie ori cu autobuze in regim de cursa conventie
  9
  9
  Raportează
 • postat de Pare sa fi fost o licitatie corecta
  Vineri, 14 Februarie 2014 07:22
  5.13.235.***
  Pare sa fi fost o licitatie corecta.Vad ca nu mai castiga firmele care erau abonate ala contracte cu Primaria.
  1
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.