Peştele de la cap se împute/ Preşedinte de asociaţie cu restanţe la întreţinere

Peştele de la cap se împute/ Preşedinte de asociaţie cu restanţe la întreţinere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Preşedintele Asociaţiei 313, din Ţiglina III, este acuzat de către vecinii săi că are datorii şi penalizări de peste 17.000 de lei


Din păcate, preşedinţii asociaţiilor nu sunt întotdeauna un model pentru cetăţenii pe care îi reprezintă. Nu de puţine ori, am fost sesizaţi că şi ei au datorii la fel ca ceilalţi sau chiar mai mari, în contextul în care mulţi pensionari, din venituri mizere, reuşesc să-şi plătească la zi întreţinerea.

Recent, am fost sesizaţi că preşedintele Asociaţiei 313, G. Boris, a adunat, în ani de zile, o datorie la întreţinere de 10.177 de lei şi 7.530 lei penalizări. Astfel, în loc de model pozitiv, cum ar trebui să fie un preşedinte de asociaţie pentru proprietari, acesta este mai degrabă un exemplu negativ.

"Întrebat de ce nu plăteşte, cu toate că i-a acţionat deja în instanţă pe ceilalţi locatari cu datorii, bătrâni bolnavi şi cu pensii de mizerie, domnul Boris Gabriel a spus că el este preşedinte de asociaţie, nu trebuie să plătească, a stabilit doar cu administratorul Bărdaşu Sandu, subalternul său, o reeşalonare a datoriilor. Adică o să plătească atunci când o să aibă bani. Deocamdată nu are", arată o sesizarea anonimă din 24 ianuarie. Totodată, potrivit sesizării, chiar dacă asociaţia le-a deschis procese unora dintre datornici, preşedintele nu a aplicat aceeaşi soluţie radicală şi în cazul său.

Ce spune administratorul

Administratorul recunoaşte că preşedintele este dator, însă, potrivit acestuia, nu are deloc o poziţie privilegiată, din contră, dosarul dumnealui este în fază terminală şi va ajunge pe masa instanţei de judecată. "Datoriile cu cheltuielile la întreţinere sunt din 12.01.2011, iar penalităţile din 12.01.2010. Între timp, a mai achitat la întreţinere. Am chemat la mediere, ultima dată, toate persoanele care au peste 2.000 de lei datorii. Au fost 16 persoane, inclusiv dumnealui. Există un acord de mediere, există notificare şi proces verbal de închidere mediere. Şi-a luat angajamentul că va achita 300 de lei lunar, nu s-a ţinut de cuvânt, am dat drumul la dosar, iar într-o săptămână, cel mult zece zile, ajunge în instanţă”, ne-a declarat administratorul Sandu Bărdaşu.

"Sunt dator, dar nu sunt criminal"

Preşedintele Asociaţiei 313, Gabriel Boris, nu poate nega nici el evidenţele, dar spune nu s-a favorizat nicio clipă, motiv pentru care a ales să renunţe la funcţie. „Sunt om, am şi eu datorii, ca oricine. Cum le-am făcut lor procese verbale de conciliere, mi-am făcut şi mie, atâta doar că nu pot să mă duc în Tribunal să mă dau singur în judecată. Din decembrie, am spus Comitetului executiv că eu nu mai pot executa funcţia de preşedinte. Pe data de 15 martie sunt programate alegeri pentru a fi schimbat din funcţia de preşedinte”, ne-a spus Gabriel Boris, care povesteşte că a ajuns să aibă datorii din cauza unui credit ipotecar. "Am credit ipotecar, salariile s-au redus. Am rămas şi în şomaj tehnic. Am făcut un CAR ca să îmi plătesc rata la bancă. Degeaba am 20 de milioane venit, dacă îmi rămân în mână patru milioane. Sunt datornic, nu sunt criminal, dar şi criminalului i se mai găsesc circumstanţe atenuante", ne-a mai spus acesta.

Potrivit acestuia, de doi ani, de când a intrat în datorii şi de când asociaţia i-a dat în judecată pe unii dintre proprietari, a fost mereu ţinta unor mesaje anonime, care i-au discreditat imaginea. "Am fost făcut porc, măgar, dar s-au luat şi de familia mea. Mă deranjează că persoana care a trimis anonimele nu a venit aici, să vadă că nu sunt privilegiat", ne-a mai spus acesta.

Datoria Asociaţiei 313 era, la 4 februarie, de 181.355,74 lei, fără penalităţi.

Citit 3961 ori Ultima modificare Sâmbătă, 15 Februarie 2014 00:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.