La pensie sau în alte structuri/ Poliţia Galaţi şi-a subţiat rândurile cu 34 de oameni

La pensie sau în alte structuri/ Poliţia Galaţi şi-a subţiat rândurile cu 34 de oameni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* "Absorbţia" de cadre a IPJ este tot mai slabă de la an la an, în 2013 doar 27 de absolvenţi şi 13 poliţişti cu vechime venind să lucreze la Galaţi 


Dacă, în cursul anului 2012, Inspectoratul de Poliţie Judeţean contabiliza o infuzie de personal care însuma 73 de angajaţi, fie de pe băncile şcolilor, fie din alte inspectorate, anul trecut numărul celor care au păşit pragul instituţiei gălăţene s-a redus dramatic.

Potrivit bilanţului Serviciului de Resurse Umane al inspectoratului, rândurile ofiţerilor s-au îngroşat doar cu cinci oameni veniţi din alte unităţi, numărul agenţilor a crescut cu opt, iar personalul contractual şi-a adăugat la efectiv patru angajaţi. Acestora li s-au adăugat tinerii poliţişti abia ieşit de pe băncile academiei sau, după caz, ale şcolilor de agenţi, dar cu toate acestea numărul cadrelor desemnate în slujba ordinii publice este mult inferior celui contabilizat în anul anterior.

"În cursul anului 2013, au fost repartizaţi unităţii noastre 12 ofiţeri de poliţie din Academia de Poliţie „Al. I. Cuza” şi 15 agenţi de poliţie de la Şcoala „Vasile Lascăr” Câmpina”, explică cms, Dănuţ Lefter, şeful IPJ Galaţi.

Dacă importul de cadre a fost unul redus, nu acelaşi lucru se poate spune despre plecări. Fenomenul invers a afectat IPJ Galaţi într-o măsură aproape la fel de mare ca şi în 2012, când au părăsit instituţia 37 de oameni. "În cursul anului 2013 Inspectoratul a pierdut 34 de poliţişti, respectiv 14 ofiţeri, 20 de agenţi şi trei angajaţi din categoria personalului contractual. Motivele plecărilor au fost fie ieşirea la pensie fie mutarea în alte circumscripţii a poliţiştilor repartizaţi la Galaţi din şcolile de profil. Plecările au afectat mai toate serviciile", a comentat cms. Lefter.

Citit 2635 ori Ultima modificare Duminică, 23 Februarie 2014 17:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.