A început demolarea garajelor din Micro 19 (GALERIE FOTO)
Foto: Foto: Anca Melinte

A început demolarea garajelor din Micro 19 (GALERIE FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În Micro 19, zona cuprinsă între Şcolile 29, 17 şi Liceul Economic s-a transformat, începând de ieri, în şantier: buldoexcavatoare, maşini cu remorcă, bucăţi de fier, resturi de zidărie, moloz, cărămizi, muncitori în acţiune şi proprietarii fostelor garaje încercând să recupereze tot ce se mai putea refolosi. Câţiva gură-cască, unii încercând să „colecţioneze” din materialele reciclabile, şi vreo trei maidanezi asistau la desfăşurarea de forţe.

Cu feţe triste, câteva familii îşi goleau construcţiile provizorii de toate vechiturile acumulate în 20 de ani, pentru a-şi lăsa garajele pradă demolării. Alţii îşi tăiau singuri bucăţile de fier care alcătuiseră până mai ieri garajul. Pe alocuri, doar gropile rămase aminteau că acolo a fost cândva un garaj, cu sau fără beci. Din bateria de 145 de garaje, cel puţin cinci (din categoria celor mai modeste, nu a "buncărelor") au fost deja rase de pe faţa pământului,  iar restul îşi aşteaptă rândul.

Primăria este hotărâtă ca, după expirarea somaţiilor, să intre cu buldozerul peste garajele rămase în picioare, iar apoi să le trimită nota de plată deţinătorilor de garaje care nu s-au conformat. Pe terenul rămas liber, Primăria a anunţat că va amenaja un loc de joacă şi o parcare cu spaţii verzi generoase.

  

Citit 9411 ori Ultima modificare Luni, 10 Martie 2014 22:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.