În şedinţă de îndată/ 5,4 milioane de lei pentru cluburile şi asociaţiile sportive din Galaţi

În şedinţă de îndată/ 5,4 milioane de lei pentru cluburile şi asociaţiile sportive din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Spre deosebire de anii trecuţi, când finanţările pentru cluburile şi asociaţiile sportive erau votate în şedinţe publice ale Consiliului Local, de această dată aleşii locali le-au votat în şedinţă de îndată, departe de ochii şi urechile presei. La solicitarea noastră, Biroul de Presă al Primăriei Galaţi ne-a pus la dispoziţie informaţii despre sumele alocate de la bugetul local pentru susţinerea sportului gălăţean în 2014.
Vestea bună este că, anul acesta, activitatea sportivă primeşte 5,4 milioane de lei de la bugetul local, aproximativ la fel ca în 2013.
Potrivit Primăriei, cea mai importantă alocare bugetară a fost direcţionată către Clubul Sportiv Municipal "Dunărea", care primeşte 1,125 milioane de lei. Pe următoarea poziţie ca finanţare se situează Clubul Sportiv "Phoenix" (echipa de baschet de Divizia A), care beneficiază de 895.000 de lei, iar pe locul al treilea se află Clubul Sportiv "Arcada", cu 660.000 lei.
Alocaţii bugetare importante au mai primit Clubul Sportiv "United" - 450.000 de lei, Handbal Club "Danubius" - 370.000 de lei, Rugby Club Municipal - 300.000 de lei, Clubul Sportiv "Phoenix" - 240.000 de lei, şi Clubul Sportiv Universitar - 100.000 de lei.
"Restul sumei aprobate de Consiliul Local a fost împărţit, în funcţie de activitatea sportivă şi de performanţe, altor 20 de asociaţii şi cluburi sportive din Galaţi (fotbal, şah, dans sportiv, înot, volei, handbal, arte marţiale)”, precizează Biroul de Presă al Primăriei.
În ceea ce priveşte Fotbal Club Municipal "Dunărea", a fost prevăzută în buget suma de 736.000 de lei. Banii vor fi alocaţi clubului numai în condiţiile în care vor fi plătite toate datoriile către buget, conform legii, punctează oficialii Primăriei.

Citit 2034 ori Ultima modificare Marți, 11 Martie 2014 11:33

8 comentarii

 • postat de eu
  Marți, 11 Martie 2014 19:40
  5.13.168.***
  mai costi esti total pe langa subiect si cred ca nu poti scrie nimic fara dictare. poate esti si pe lista care au primit banuti si spui ce trebuie ca oricum n-ai nimic comun cu sportul. cred ca iei banuti de acolo si atat. fii in continuare atent la dictare.
  1
  1
  Raportează
 • postat de @eu
  Marți, 11 Martie 2014 17:30
  5.13.194.***
  mai@eu ,daca taceai ramaneai si tu filozof ca m. stanica.Aceasta suma e prea mica ca sa se faca prformanta ,a fost data pt. a ajuta .Numai o minte de om ratacita poate sa afirme asemenea vorbe la adresa unor oameni care merita tot respectul nostru.Ti-as insira aici un pomelnic de performante dar un om ca tine merita sa ramana in intuneric...nu se merita sa stric orzul pe gaste.
  2
  0
  Raportează
 • postat de warza
  Marți, 11 Martie 2014 17:10
  5.13.194.***
  Orasul Galati este un oras cu traditie in sport si sunt bineveniti acesti bani pt. ca unele cluburi se zbat intr-o saracie lucie.Aceste cluburi au dat sportivi cu care ne mandrim atat noi cei din Galati cat si cei din toata tara.Foarte buna masura de a ajuta aceste cluburi,cu toate ca sunt prea putini.Acest oras are nevoie de manifestari culturale si sportive NU numai de ajutoare,pomeni electorale,intretinere moaca,gratuitati pentru pensionari etc.
  ps doresc din toata inima reanfiintarea sectiilor de box....
  2
  0
  Raportează
 • postat de eu
  Marți, 11 Martie 2014 16:52
  86.34.180.***
  costi, vad ca citesti partial si nu intelegi mai nimic. poate reusesti sa-mi spui in ce "performante" s-au dus banii din handbal,fotbal div. C si altele (ca sa fiu delicat). cat despre OTELUL, e din Galati si va fi mereu chiar daca tu si altii nu vreti si are sediul in bucuresti. daca tot crezi tu ca stii legislatie, cum e posibil sa dea primaria saci de bani la cluburi cu datorii la bugetul de stat ? daca crezi ca te ajuta cunostintele, stii tu care, astept raspuns. o zi buna!
  3
  2
  Raportează
 • postat de costi
  Marți, 11 Martie 2014 12:01
  5.13.196.***
  Fratica Otelul Galati a fost un brand galatean dar nu mai este. Este Otelul Bucuresti acum, cu sediul in Str. NERVA TRAIAN 3, Bucureşti, si nici daca vrei sa dai bani, nu iti da voie legea. Tu chiar nu stii nimic din ce s-a intamplat la club in ultimii ani?
  4
  3
  Raportează
 • postat de eu
  Marți, 11 Martie 2014 11:27
  86.34.180.***
  E bine ca se dau bani la sport. Deocamdata singurul nume in sport, singurul brand pe care-l are Galatiul e OTELUL. Cui se dau bani in sport se vede,in general la prieteni. A facut cineva din primaria Galati o analiza la banii care s-au dat ce performante sunt ? A se vedea cazul asa zise-i echipe de handbal care cu un buget astronomic se zbate pe la mijlocul clasamentului in div B , cu datorii imense la bugetul de stat dar primeste bani de la primaria Galati. Sa nu mai vorbesc de "fantoma" Dunarea care retrogradeaza in C , dar banuti primeste. Bani dati pe apa sambetei unor oameni care n-au fac***in viata lor un buget,care n-au condus niciodata si care pe primul plan e doar propriul interes. Asa oameni asa "performante".
  2
  2
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Marți, 11 Martie 2014 09:07
  213.218.53.***
  o decizie normala

  trebuie sprijinite doar sporturile care au nevoie de bani, si cele "cetatenesti"
  clubul Otelul Galati de exemplu, care oricum incasa sume foarte mari de la FRF si incasa bani negri de la vanzarea de jucatori NU MERITA NICI-UN LEU de la primaria Galati !
  2
  3
  Raportează
 • postat de Tureltan
  Marți, 11 Martie 2014 08:29
  78.96.254.***
  Sportul este binevenit ptr. cei care vor sa il practice ptr. mentinerea sanatatii si , nu in ultimul rand, ptr. cei care vor performanta. Performanta , sa nu uitam ,le aduce destule privilegii din care se ifrupta mai mult decat trebuie si antrenori, directori tehnici etc. Dar , dar , sportul nu aduce capital social, mai bine zis valoare de intrebuintare, cum ar fi agricultura, industria , constructiile etc., nu are nici macar rolul medicinii sau culturii. Si atunci de ce eminentele cenusii ale acestui oras nu cer bani ptr. dezvoltarea industriei, aducatoare de profit, de locuri de munca, macar industria gunoaielor si tot ar fi ceva. Sa nu mai aiba acest oras considerat un pilon al economiei socialiste oameni care sa faca ceva cerut de economia reala ,,marca galati"? Sa fie mai rentabil sa-ti ceri un stadion de rugby decat sa faci o marca de boltari , de spalieri , de beton , ceva care sa fie cerut pe piata constructiilor???> Ce zici de asa o tema d_le Crangan? Nu-i mai profitabil ptr. cei care vor cu adevarat sa-si puna muschii si neuronii la intrecere?
  1
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.