Senatorul Gheorghe Saghian: "Nu sunt mulţumit de activitatea preşedintelui Bacalbaşa"
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Senatorul Gheorghe Saghian: "Nu sunt mulţumit de activitatea preşedintelui Bacalbaşa"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Prim-vicepreşedintele PSD Galaţi a confirmat în exclusivitate pentru „Viaţa liberă” tensiunile dintre conducerea partidului şi preşedintele Consiliului Judeţului, precum şi motivul pentru care Nicolae Bacalbaşa, colegul său de partid, i-ar fi făcut o plângere penală * Totodată, senatorul Gheorghe Saghian ne-a mărturisit, în premieră, că va renunţa la toate funcţiile politice din partid, în momentul în care ministrul Dan Nica nu va mai ocupa fotoliul de preşedinte al PSD Galaţi


Informaţiile cum că între conducerea PSD Galaţi şi Nicolae Bacalbaşa (preşedintele Consiliului Judeţului) există tensiuni grave au început să circule încă de anul trecut, inflamând serios atât mediul politic, cât şi zona administraţiei publice locale. În acest sens - având în vedere şi interesul public major pentru subiect - am solicitat, în urmă cu câteva zile, interviuri lămuritoare de la senatorul Gheorghe Saghian (prim-vicepreşedintele PSD Galaţi) şi de la Nicolae Bacalbaşa.

Trebuie să precizăm că demersul jurnalistic al "Vieţii libere" are scopul de a ajuta la readucerea echilibrului între forţele politice implicate în actul de administrare a treburilor publice, astfel încât interesele judeţului şi ale cetăţenilor săi să fie prioritare.

Din păcate, în ciuda solicitărilor noastre repetate, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi a refuzat să ne furnizeze lămuririle cerute, drept pentru care vă prezentăm doar opiniile senatorului Gheorghe Saghian.

- Domnule senator, cine conduce de fapt Consiliul Judeţului: Nicolae Bacalbaşa sau Gheorghe Saghian? Vă adresez această întrebare întrucât circulă o serie de informaţii conform cărora dumneavoastră coordonaţi, din umbră, activitatea din Consiliu.

- Informaţiile care circulă nu sunt reale. Consiliul Judeţului Galaţi este condus de către preşedintele ales. Eu, pot să vă spun, l-am coordonat doar în campania sa electorală şi atât. În schimb, pot să recunosc că nu sunt mulţumit de activitatea preşedintelui CJ şi asta nu pentru că nu ar fi un om capabil! Sunt convins că sunteţi interesată de ce nu sunt mulţumit şi vă spun: domnul Bacalbaşa se ocupă mai mult de „trecut” decât de prezentul şi, mai ales, viitorul judeţului, în ceea ce priveşte dezvoltarea acestuia...

- Este adevărat că aţi fost reclamat penal de către preşedintele Consiliului Judeţului, Nicolae Bacalbaşa? Care a fost motivul?

- Ca şi dumneavoastră, am auzit că aş fi fost reclamat. Nu cunosc conţinutul reclamaţiei, dar motivul... îl bănuiesc! În şedinţele publice, la nivelul Organizaţiei Judeţene PSD Galaţi, i-am reproşat de mai multe ori că şi-a angajat consilieri de joasă calitate morală şi profesională, cum ar fi: domnul Năvădaru, doamna Vintilă Paraschiva – responsabilă cu îngrijirea şi tratarea câinilor şi pisicilor fără stăpân, domnul Andrei Alexandru... Asta este realitatea. Eu discut şi mă exprim în spaţiul public pentru că nu am nimic de ascuns.

- Este adevărat că urmează să preluaţi şefia PSD Galaţi, în locul domnului Dan Nica? Vă doriţi acest lucru?

- Categoric nu este adevărat şi nu ştiu cum au putut să apară astfel de zvonuri! Domnul Dan Nica este preşedintele ales al Organizaţiei Judeţene PSD Galaţi până în vara lui 2017. Faptul că pleacă în Parlamentul European – tot pentru gălăţeni – nu îl împiedică să-şi exercite atât funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene, cât şi pe cea de vicepreşedinte la nivel naţional al PSD. Vreau să vă destăinui un secret: suntem de mult timp împreună, eu şi domnul Dan Nica. Întotdeauna între noi a fost o foarte bună colaborare, bazată pe respect reciproc şi prietenie. Nu mi-am dorit niciodată şi nici nu îmi doresc această funcţie. Pot însă să vă spun că voi renunţa la orice funcţie politică în partid în momentul în care Dan Nica nu ar mai fi preşedinte. Împreună am făcut o echipă care a avut rezultate apreciate atât de către colegi, cât şi de adversarii politici.

- Chiar dacă PNL s-a retras de la Guvernare, am observat că, cel puţin în Consiliul Judeţului, alianţa PSD-PNL-PC-UNPR încă funcţionează, chiar şi „neparafată”. Intenţionaţi ca parteneriatul cu liberalii, în plan local, să continue sau credeţi că PSD, în provincie, ar trebui să se alieze doar cu formaţiuni politice de stânga?

- La nivelul judeţului Galaţi, USL funcţionează şi va funcţiona, cât timp va susţine interesele gălăţenilor. Colaborarea cu PNL la nivelul judeţului a fost şi este foarte bună, bazată pe încredere şi respect faţă de parteneri.

- Şi, acum, o chestiune edilitară controversată. Cum vedeţi rezolvarea problemei câinilor fără stăpân? Sunteţi pro sau contra eutanasierii?

- Iubesc animalele, dar trebuie să recunosc faptul că sunt pentru eutanasierea câinilor care pun în pericol viaţa copiilor şi vârstnicilor noştri.

Citit 6106 ori Ultima modificare Joi, 20 Martie 2014 09:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.