Primarul Dumitru Nicolae anunţă două porturi de ambarcaţiuni la Galaţi

Primarul Dumitru Nicolae anunţă două porturi de ambarcaţiuni la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După campania de presă pe care a susţinut-o „Viaţa liberă” în legătură cu necesitatea înfiinţării, la Galaţi, a unui port de ambarcaţiuni, primarul Dumitru Nicolae a anunţat ieri vestea cea bună: nu vom avea unul, ci două porturi de ambarcaţiuni pentru navele de agrement ale gălăţenilor care, în prezent, îşi ţin şalupele la Brăila, acolo unde portul datează dinainte de 1989. 

„Am fost şi eu la Brăila şi am văzut debarcaderul de acolo, nu este cine ştie ce…”, a spus, ieri, primarul, uitând să precizeze ce e mai important: brăilenii au port de ambarcaţiuni, gălăţenii, ba!

Însă nu pentru mult timp, dacă este să credem promisiunile primarului. Potrivit declaraţiilor lui Dumitru Nicolae, unul dintre porturi se va amenaja chiar în „golfuleţul la Dunăre dinspre Valea Ţiglinei, acolo unde până acum se vărsa în fluviu o conductă de canalizare”, iar al doilea debarcader se va afla în dreptul Plajei Dunărea, „cam acolo unde sunt acei piloni de metal, în apă”.  

Pentru construcţia celor două debarcadere, Primăria va face licitaţie publică, pentru că „deja sunt nişte investitori din Italia şi Spania” interesaţi; dacă nu se va prezenta nimeni pentru a încheia un parteneriat public-privat, Dumitru Nicolae mai are un as în mânecă: „Domnul vicepremier Dan Nica ne-a promis că ni se vor aloca zece milioane de euro”.

Potrivit primarului, cele două porturi ar putea avea împreună o capacitate de adăpostire de 500-600 de ambarcaţiuni, în condiţiile în care, spune Dumitru Nicolae, în Galaţi există circa 400 de ambarcaţiuni cu motor.

La numărătoarea „Vieţii libere”, însă, a rezultat că la Galaţi există în jur de 2.500 de bărci (cu şi fără motor).

Explicaţie foto: Pentru a vedea un port de ambarcaţiuni aici este nevoie de ceva mai multă imaginaţie…

Citit 1675 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.