Cu jalba la Consiliul Local: Transurb vrea să-şi angajeze avocat

Cu jalba la Consiliul Local: Transurb vrea să-şi angajeze avocat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce Gospodărire Urbană SRL şi Regia Zona Liberă au primit undă verde de la Consiliul Local pentru a-şi angaja un avocat, şi Transurb le solicită aleşilor locali acest lucru. Proiectul de hotărâre privind achiziţionarea de către SC Transurb Galaţi a unor servicii de asistenţă şi reprezentare juridică prin avocat a ajuns pe masa comisiilor legislativului local. Transurb le explică aleşilor că are nevoie de un avocat pentru a nu pierde litigii în valoare de sute de mii de lei.

„Datorită specificului activităţii, atribuirea în exclusivitate a reprezentării juridice către personalul propriu implică riscuri foarte mari în ceea ce priveşte consecinţele financiare, comerciale şi de altă natură, în cazul pierderii proceselor în care Transurb este parte. Litigiile aflate pe rol sunt numeroase, complexe şi de natură diferită, iar activitatea juridică a societăţii este asigurată în momentul de faţă de doar un singur consilier juridic, fapt de natură a crea greutăţi şi impedimente în asigurarea unei reprezentări eficiente când termenele se suprapun.

Cu titlu de exemplificare a posibilelor consecinţe financiare asupra bugetului Transurb arătăm că, în prezent, societatea este antrenată în diferende juridice pentru dreptul de servitute către toate mijloacele fixe şi clădiri situate în strada Magistrala CSG nr. 2 precum şi împotriva actelor emise de Curtea de Conturi Galaţi, unde valoarea litigiilor este evaluată la sume de sute de mii de lei”, explică societatea. Rămâne de văzut ce vor decide aleşii.

Citit 1403 ori Ultima modificare Duminică, 11 Mai 2014 16:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.