Faceţi cunoştinţă cu POLITICIENII care vă cer VOTUL/ Duminică, pe ei îi veţi regăsi pe buletinele pentru Camera Deputaţilor

Faceţi cunoştinţă cu POLITICIENII care vă cer VOTUL/ Duminică, pe ei îi veţi regăsi pe buletinele pentru Camera Deputaţilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Duminică, gălăţenii din cartierul Aviaţie, chemaţi la urne să îşi aleagă un nou deputat, care să îi reprezinte în Parlamentul României, vor avea de ales între trei femei şi cinci bărbaţi * Doi profesori, doi jurişti, doi economişti şi doi ingineri


În ultima zi dedicată campaniei electorale şi cu 48 de ore înaintea startului votului pentru alegerile parţiale parlamentare şi europarlamentare, "Viaţa liberă" vă readuce în prim-plan candidaţii înscrişi în cursa pentru fotoliul de deputat din Colegiul 9, care cuprinde cartierele Aurel Vlaicu, Micro 13B, Micro 14, Micro 38, Micro 39 A, B şi C şi Micro 40. Iată-i pe cei opt competitori pe care, dacă nu aţi avut ocazia să îi vedeţi în carne şi oase în cartierul Aviaţie, îi veţi regăsi, fără doar şi poate, pe buletinele de vot.

Facem precizarea că vi-i prezentăm în ordinea în care îi veţi descoperi şi pe buletine, stabilită în urma tragerii la sorţi, organizată, conform legii, de membrii Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 18 Galaţi.

Ei reprezintă şapte partide şi o alianţă electorală

Nelu-Doruleţ Resmeriţă (primul pe buletinul de vot) este preşedintele Organizaţiei Judeţene a Partidului Democrat Liberal şi, evident, candidatul formaţiunii politice pe care o conduce pentru Colegiul 9. Liderul democrat-liberalilor gălăţeni are 47 de ani, este inginer de profesie şi, pe lângă Universitatea „Dunărea de Jos”, unde este cadru didactic, lucrează în cadrul a două societăţi private, la una dintre acestea fiind acţionar unic.

Sorin Dănăilă (al doilea pe buletinul de vot) este candidatul Partidului Naţional Liberal Galaţi, în cadrul căruia este membru al Biroului Politic Local şi al Biroului Politic Teritorial. Sorin Dănăilă are 45 de ani şi este de profesie economist. Dănăilă ocupă, de câţiva ani, funcţia de director de programe în cadrul Administraţiei Pieţelor Agroalimentare, însă, este, mai ales, recunoscut ca fiind om de afaceri.

Laura Marin (al treilea competitor pe buletinul de vot) este candidatul Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC şi inspectorul şcolar general al judeţului Galaţi. Laura Marin are 45 de ani, este profesor de matematică şi membru al Societăţii de Ştiinţe Matematice din România.

Gheorghe Eugen Stamate (al patrulea pe buletinul de vot) este candidatul Partidului Naţional Ţărănesc Creştin şi Democrat şi preşedintele filialei locale a formaţiunii politice. Are 38 de ani, este economist de profesie, unic acţionar al unei societăţi şi consilier de marketing în cadrul unei fundaţii umanitare.

Monica Dascălu (al cincilea competitor) este candidatul Partidului Poporului - Dan Diaconescu şi, totodată, vicepreşedinte al Biroului Politic Judeţean al PP-DD. Monica Dascălu are 38 de ani, este cadru didactic de profesie şi consilier municipal.

Sebastian-Aurelian Constantin (al şaselea pe buletinul de vot) este candidatul Partidului România Mare, filiala Galaţi. Are 43 de ani şi este născut în Bucureşti, acolo unde are, de altfel, şi domiciliul stabil. Sebastian-Aurelian Constantin, de profesie jurist, este consilier juridic în cadrul unei firme.

Nicuşor-Iulian Aramă (al şaptelea pe buletinul de vot) este prim-vicepreşedintele Partidului Mişcarea Populară, filiala Galaţi, şi, evident, candidatul acestei formaţiuni politice. Nicuşor-Iulian Aramă are 47 de ani, este inginer de profesie, activează în cadrul Electrica, de mai mulţi ani, precum şi în cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” şi este implicat şi în mai multe afaceri.

Angela-Daniela Hâncu (al optulea competitor pe buletinul de vot) este candidatul Partidului Forţa Civică. Este cel mai tânăr reprezentant de partid înscris în competiţie. Are 35 de ani, este de profesie jurist, iar în prezent activează în mediul privat, având funcţia de consilier juridic în cadrul unei societăţi.

A treia oară, cu noroc?

Gălăţenii din Aviaţie nu au avut noroc, în ultimii ani, de un deputat care să îi sprijine şi care să îi reprezinte cu responsabilitate în Parlamentul României.

Cei care locuiesc în Aviaţie au rămas, pentru prima dată, fără deputat în anul 2012, atunci când Mihail Boldea, fostul deputat de Galaţi, ales în 2008 parlamentar de către gălăţenii din Colegiul 9, a fost arestat pe fondul mai multor fapte de corupţie, pierzându-şi, totodată, şi calitatea de parlamentar, iar postul a devenit vacant, peste ceva timp, chiar în luna septembrie.

Ulterior, în luna decembrie a anului 2012, majoritatea cu drept de vot din Aviaţie şi-a pus speranţele în dr. Aurel Nechita, care, de altfel, a ieşit învingător, fără drept de apel, în Colegiul 9 şi astfel a revenit în Parlamentul României.

Numai că, după doar câteva luni, în iunie 2013, Aurel Nechita a spus adio Parlamentului României, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a declarat incompatibil, printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă, întrucât a deţinut simultan funcţiile de deputat şi decan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Rămâne de văzut, după aceste experienţe, cine va reuşi să le câştige încrederea gălăţenilor din Colegiul 9.

Cert este că cel ce va ieşi învingător, în urma bătăliei de duminică, are, cel puţin teoretic, o sarcină extrem de dificilă: va trebui să facă în doar doi ani cât alţii în patru, întrucât, după cum bine se ştie, în 2016 ne aşteaptă, pe lângă locale, alegeri parlamentare în toate colegiile uninominale din ţară. Aşa că, în cazul în care scenariile politice nu se vor schimba, iar cel ce va câştiga bătălia de duminică va dori să fie reconfirmat în funcţie peste doi ani, va trebui să depună ceva efort pentru a-şi ţine susţinătorii şi simpatizanţii aproape. Nu de alta, dar oamenii din Aviaţie sunt sătui de promisiuni neonorate şi de parlamentari certaţi cu legea.

Zeci de mii de alegători în cartierul Aviaţie

Zeci de mii de gălăţeni cu drept de vot, din cartierul Aviaţie, sunt aşteptaţi să se prezinte, duminică, 25 mai, la urne, pentru a-şi alege un nou deputat în Colegiul 9, întrucât aceştia nu mai au un reprezentant în Camera Deputaţilor din vara anului 2013.

Potrivit reprezentanţilor Biroului Electoral de Circumscripţie Galaţi, nu mai puţin de 66.064 de cetăţeni sunt înscrişi pe listele electorale pentru alegerile parlamentare parţiale din Colegiul 9. Oamenii din cartierele Aurel Vlaicu, Micro 13B, Micro 14, Micro 38, Micro 39 A, B şi C şi Micro 40, interesaţi să participe la aceste alegeri, trebuie să ştie că vor putea vota în 44 de secţii (133 P - 176 P), iar lista care cuprinde toate secţiile de votare, cu delimitările acestora, poate fi consultată accesând site-ul Prefecturii, secţiunea „Alegeri parţiale pentru Camera Deputaţilor - Colegiul uninominal nr. 9 judeţul Galaţi”.

Toţi candidaţii, pe o singură pagină

Buletinul de vot dedicat alegerilor pentru Camera Deputaţilor va avea o singură pagină, astfel că pe cei opt candidaţi, pe care vi i-am prezentat mai sus, îi veţi putea găsi laolaltă.

În imaginea alăturată, vă prezentăm modul în care vor fi afişaţi competitorii pe buletinul de vot.

Citeşte şi:Cum vor arăta buletinele de vot din Colegiul 9/Iată ordinea candidaţilor, în urma tragerii la sorţi

 

Citit 4262 ori Ultima modificare Joi, 22 Mai 2014 18:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.