Bani în plus pentru reabilitarea unor drumuri din Galaţi

Bani în plus pentru reabilitarea unor drumuri din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* S-a dat, nu s-a luat! * Cotizaţia pentru Asociaţia „Euroregiunea Mării Negre” - 6135 euro *

Deşi vremuri de criză economică, Consiliul Judeţului (CJ) a putut rectifica în şedinţa sa de vineri (şi nu a fost o rectificare negativă!) bugetul pentru anul 2009 cu suma de 10,38 milioane lei. Aceşti bani sunt alocaţi  programului de pietruire, reabilitare, modernizare şi/sau asfaltare a drumurilor de interes local din judeţ.

În aceeaşi şedinţă a fost aprobat, ca de obicei un proiect tehnic pentru o asfaltare: DJ 252, în comuna Barcea, pe aproape doi km. Fondurile pentru rectificare au fost trimise de  Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, chiar la începutul lunii aprilie, cu utilizare anume în acest program destinat drumurilor. Nu sunt fonduri uriaşe, care să rezolve definitiv problema drumurilor, dar chestia e că, la vremuri de strâns cureaua, s-a dat, nu s-a luat!

Printre cele 21 de puncte ale ordinii de zi au figurat şi aprobările unor proiecte tehnice legate de Spitalul clinic de urgenţă „Sf. Apostol Andrei”, aprobarea unui parteneriat al CJ cu consiliile locale din comunele Fundeni şi Schela pentru desfăşurarea unui proiect privind controlul poluării cu nutrienţi, proiecte sociale etc.

Dacă s-au primit bani, s-au şi dat. Pe lângă alocările pe proiecte, vineri s-a aprobat şi plata contribuţiei anuale a CJ de membru al Asociaţiei „Euroregiunea Marea Neagră”, cu sediul la Constanţa: 15 parteneri din Ucraina, Azerbaidjan, Turcia, Bulgaria, România (din care fac parte consiliile judeţene Constanţa, Galaţi şi Brăila şi municipiile Constanţa, Brăila şi Mangalia).

Asociaţia, înfiinţată anul trecut, are ca scop facilitarea cooperării între membrii săi, reprezentarea şi sprijinirea interesele lor comune şi cooperarea cu organizaţiile internaţionale existente în zona Mării Negre” - alt „magnet” de fonduri UE.  Cotizaţia stabilită: 0,1 cenţi pe cap de locuitor.”  Pentru că a apărut criza, cotizaţia s-a redus în martie anul acesta de zece ori: 0,01 cenţi pe locuitor. Judeţul nostru plăteşte 6.135 euro.

Cum tot s-au aprobat vineri hotărâri legate de Spitalul Judeţean, consilierul judeţean Nicolae Bacalbaşa a susţinut, în finalul şedinţei, un necrolog la adresa unui medic dispărut în aceste zile, „o personalitate cu totul ieşită din comun”, „care a însemnat foarte mult pentru medicina naţională, pentru medicina din Galaţi”, care, printre altele, a pus la punct „un sistem eficient, cuprinzător la nivel de judeţe”, de depistare a cancerului mamar: dr. Vasile Lupu.

Explicaţie foto: Încă o şedinţă fără ceartă pe vot

Citit 996 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.