Parcul-pilot din Micro 39, multiplicat de zece ori
Foto: Foto: Arhivă VL

Parcul-pilot din Micro 39, multiplicat de zece ori
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primul parc de cartier, inaugurat în noiembrie anul trecut în Micro 39, nu va mai rămâne pentru mult timp singurul din oraş. Primăria municipiului Galaţi a scos la licitaţie un contract în valoare de 3 milioane de lei, fără TVA, pentru amenajarea a zece noi locuri de joacă. Amplasamentele sunt cele anunţate primarul Marius Stan în interviul acordat ziarului „Viaţa liberă” în luna aprilie a acestui an: Ţiglina I - blocurile I7-B4, respectiv, blocurile B2-D2, Siderurgiştilor Vest - blocurile 7A-7D, Micro 20 - blocurile E1-D1-J3 (două amplasamente), Micro 19 - blocurile P1-I1-I2, Micro 38 - blocurile N12-K3-N11-O3 şi trei locuri de joacă în cartierul Aurel Vlaicu, la blocurile S9, J3, şi L1A-P5. Criteriul de atribuire a contractului este preţul cel mai scăzut. Din valoarea totală estimată a contractului de 3.042.574 de lei fără TVA, pentru dotări sunt prevăzute 2.040.230 de lei, pentru construcţii şi montaj - 945.090 de lei, pentru organizarea de şantier - 10.000 de lei, iar pentru cheltuieli diverse şi neprevăzute - 47.254 de lei. Misiunea companiei care îşi va adjudeca acest contract va fi de a achiziţiona şi monta echipamente de joacă, aparate de gimnastică, mobilier urban, echipament pentru terenuri de joacă, echipament de fitness, dar şi de a executa lucrări de arhitectură peisagistică pentru terenuri de sport şi zone de recreere.

Părculeţe personalizate

Noile părculeţe de cartier vor fi amenajate pe terenuri virane şi pline de bălării, care zac nefolosite printre blocuri. Locurile de joacă sunt diferite şi adaptate fiecărei zone. Cel mai mic are o suprafaţă de aproximativ 336 de metri pătraţi, iar cel mai mare se apropie de o mie de metri pătraţi. Suprafaţa lor va fi acoperită cu tartan, iar aparatele şi echipamentele moderne, civilizate. De exemplu, în Siderurgiştilor Vest, blocurile 7A-7D, pe lângă tobogan drept, tobogan elicoidal, leagăne, groapă de nisip, figurine pe arc, balansoar, un ansamblu de căţărare din lemn şi bănci, vor fi instalate şi două mese de tenis şi aparate de fitness. Termenul de finalizare a lucrărilor de amenajare a parcurilor de cartier, aşa cum e prevăzut în contract este de şase luni de la data adjudecării contractului.

Rămâne de văzut câte dintre cele zece locuri de joacă vor fi gata până la finele anului, spre bucuria celor mici şi a părinţilor lor.

Citeşte şi:

INTERVIU/ Primarul Marius Stan promite 20 de locuri de joacă în cartierele Galaţiului

Citit 2737 ori Ultima modificare Duminică, 25 Mai 2014 17:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.