Şantier pe fosta baterie de garaje din Micro 19 (FOTO). Află ce se va construi acolo
Foto: Foto: Anca Melinte

Şantier pe fosta baterie de garaje din Micro 19 (FOTO). Află ce se va construi acolo
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Gălăţenii din Micro 19 mai au de aşteptat până când va fi amenajată parcarea, spaţiile verzi şi locul de joacă pe terenul lăsat liber de garaje * Vestea bună este că elevii şi preşcolarii care frecventează şcolile şi grădiniţa din cartier nu vor mai fi nevoiţi să meargă pe carosabil, printre maşini, pentru că a început amenajarea aleilor de acces şi a trotuarelor


Cele 144 de garaje care formau imensa baterie ce sufoca spaţiul cuprins între Şcolile Generale nr. 29 şi 17 şi Liceul Economic au devenit o amintire urâtă. Singura construcţie (inestetică) rămasă în picioare este un post de transformare, în rest, suprafaţa este complet liberă, beciurile au fost astupate, iar terenul nivelat. Când pe zona din faţa Pieţei Micro 19 a început organizarea unui şantier, gălăţenii s-au bucurat crezând că începe, în sfârşit, amenajarea parcării, a spaţiilor verzi şi a locului de joacă votate de aleşi în urmă cu trei luni. Din păcate, s-au grăbit cu bucuria, pentru că panoul instalat i-a lămurit cum stau lucrurile: începe amenajarea aleilor de acces în Micro 19. Fireşte, lucrările cu pricina sunt mai mult decât necesare. De ani buni, elevii Şcolilor 17 şi 29 şi prichindeii care frecventează Grădiniţa „Codruţa” sunt nevoiţi să meargă pe carosabil, printre maşini, pentru că nu există trotuare, ci doar o bordură spartă. Lucrările vor fi executate de firma Tancrad, care a câştigat licitaţia organizată de Primărie la finele anului trecut, pentru că a cerut cel mai mic preţ - 976.488 de lei fără TVA, adică 1,2 milioane de lei cu TVA.

Cât vor dura lucrările

Primăria municipiului Galaţi şi-ar fi dorit ca amenajarea aleilor de acces şi realizarea parcării şi a locului de joacă în locul garajelor să înceapă simultan, însă acest lucru nu a fost posibil. Licitaţia pentru proiectul de restructurare urbană a zonei a fost întârziată pentru că ANRMAP a cerut Primăriei lămuriri suplimentare. Până când partea birocratică se va rezolva, muncitorii de la Tancrad s-au apucat de treabă, e drept fără prea mult entuziasm. Căile de acces din faţa Colegiului Economic şi către Şcolile 17 şi 29 au fost restricţionate şi s-a săpat o groapă pentru canalizare şi racordarea gurilor de scurgere. Potrivit directorului general al Direcţiei de Infrastructură şi Lucrări Publice din cadrul Primăriei Galaţi, Radu Dinu, principala ţintă a proiectului o constituie lărgirea căilor de acces atât către viitoarea parcare, cât şi către străzile adiacente zonei, drumul principal urmând să aibă două benzi. Pe lângă amenajarea trotuarelor, va fi realizată şi canalizarea şi preluarea apelor pluviale care până acum bălteau în zonă. Deşi pe panou scrie negru pe alb că termenul de finalizare a lucrărilor este 7 aprilie 2015, administraţia locală spune că totul va fi gata până la finele acestui an, aşa cum a promis Tancrad. Mai mult, am fost asiguraţi că, începerea lucrărilor de amenajare a parcării auto cu 216 locuri, a spaţiilor verzi, a unui loc de joacă pentru copii şi a unui spaţiu de aşteptare pentru elevi şi de socializare pentru locatarii zonei, pe locul ocupat până nu demult de garaje, nu vor afecta lucrările executate la căile de acces.

Citeşte şi:

A început demolarea garajelor din Micro 19 (GALERIE FOTO)

Citit 5108 ori Ultima modificare Luni, 26 Mai 2014 08:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.