Scăpăm de gropile de la Barcea!

Scăpăm de gropile de la Barcea!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Guvernul a dat bani, CJ Galaţi a aprobat proiectul, începe licitaţia *

Încep lucrările pe drumul judeţean care pleacă din Barcea spre nordul judeţului, pe o porţiune foarte proastă, de aproape 1,7 km. În două luni, lucrarea ar putea fi gata.

Drumul Judeţean 252, din vestul judeţului, este în suferinţă, distrus de camioanele de balast din dreptul primăriei comunei Barcea spre comuna Movileni, iar proiectul tehnic de refacere a primit săptămâna trecută aprobarea Consiliului Judeţului. Vor fi alocate fonduri, prin Programul de pietruire şi asfaltare al Guvernului, în valoare de peste 2,1 milioane lei, din care peste 1,9 milioane înseamnă costurile de execuţie a lucrării, restul banilor fiind pentru pe proiectare şi alte cheltuieli.

Anul trecut, a fost asfaltată altă porţiune de drum, până în Movileni. Astfel, drumul 252 scapă de marile „capcane”. 

Din expunerea de motive a Hotărârii de Consiliu votată joi de consilierii judeţeni, aflăm că, pe lângă repararea gropilor prin plombare, urmează să fie refăcute şi acostamentele pe toată lungimea tronsonului de drum, cu 15 cm de fundaţie de balast şi 10 cm de macadam. Drumul va fi asfaltat cu 4 cm de beton asfaltic, aşezat peste 5 cm de binder (strat de legătură).

Vor fi de asemenea refăcute patru podeţe tubulare.

Citit 770 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.