RECTIFICARE bugetară contestată/ Bani de la CJ pentru DECOLMATAREA pârâului Suhurlui

RECTIFICARE bugetară contestată/ Bani de la CJ pentru DECOLMATAREA pârâului Suhurlui
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Judeţului Galaţi a decis, în şedinţa de ieri, direcţionarea a 50.000 de lei, din fondul de rezervă al instituţiei, comunei Slobozia Conachi, pentru asigurarea „contravalorii motorinei şi a lubrifianţilor pentru utilajul ce efectuează lucrările de decolmatare şi lărgire a pârâului Suhurlui”, pus la dispoziţie de Sistemul de Gospodărire a Apelor.

„Domnul primar a solicitat 30.000 de lei, apoi a vrut 100.000 de lei. Dacă aş fi avut aceşti bani, categoric i-aş fi dat. Este vorba despre un utilaj obţinut gratis, cu un muncitor care lucrează gratis. Acolo este urgenţă şi un lucru absolut real”, a spus Nicolae Bacalbaşa, preşedintele CJ.

Decizia conducerii Consiliului Judeţului a stârnit nemulţumire în rândul consilierilor PDL şi PNL, care au precizat că şi alte localităţi au nevoie de fonduri tot pentru astfel de probleme, precum Şendreni, Matca şi nu numai. „Comisia CJ constată o acumulare de PET-uri, aproximativ doi saci pe malul respectiv, ce urmau a fi transportaţi într-o zonă special amenajată şi vegetaţie uscată. Dacă credeţi că trebuie să dăm bani pentru a lua doi saci de PET-uri, vă înşelaţi. Mai mult, există două contracte pentru deşeurile menajere cu o firmă şi deşeuri reciclabile, cu o alta şi noi dăm 50.000 de lei pentru a îndepărta PET-uri”, a reclamat Ion Ştefan.

Totodată, Tania Bogdan a precizat că „aş vrea să tratăm cu aceeaşi unitate de măsură toate unităţile administrativ-teritoriale ale judeţului”, oferind drept exemplu Primăria comunei Şendreni, care a solicitat, pe 26 martie 2014, să fie sprijinită pentru acelaşi gen de lucrări. „Foarte repede s-a rezolvat solicitarea primarului din Slobozia Conachi, din 2 iunie 2014, în timp ce aceea a primăriei Şendreni este depusă din 26 martie şi ignorată, nu primeşte nici un fel de răspuns. Asta în timp ce primarul de la Şendreni a depus şi studiu de fezabilitate şi evaluare”, a afirmat Tania Bogdan.

Citit 1609 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Iunie 2014 19:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.