Dan Nica DEMISIONEAZĂ din Camera Deputaţilor pentru a merge în Parlamentul European

Dan Nica DEMISIONEAZĂ din Camera Deputaţilor pentru a merge în Parlamentul European
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dan Nica, preşedintele PSD Galaţi, a ales să meargă în Parlamentul European, după ce a câştigat un mandat de eurodeputat în urma alegerilor din 25 mai, şi îşi va da demisia din Parlamentul României, pe data de 23 iunie. Liderul social-democraţilor gălăţeni a înaintat o adresă conducerii Camerei Deputaţilor, prin care anunţă că va demisiona, iar deputaţii au adoptat deja un proiect de hotărâre privind vacantarea postului deţinut de acesta.

Potrivit legii, Guvernul este obligat ca, în maximum trei luni de la vacantarea unor colegii în care nu mai sunt aleşi şi alţi parlamentari, cum este cazul Colegiului 5 din judeţul nostru, păstorit de Nica, să organizeze alegeri parlamentare parţiale.

Purtătorului de cuvânt al PSD Galaţi, Claudiu Brînzan, ne-a declarat că, deocamdată, social-democraţii nu şi-au desemnat un înlocuitor care să îi succeadă preşedintelui PSD. „Nu s-a purtat nicio discuţie pe acest subiect. După depunerea demisiei, urmează să se ia o hotărâre în acest sens în Consiliul Organizaţiei Judeţene. Se va proceda ca şi în cazul Colegiului 9, candidatul va fi desemnat prin vot”, a afirmat Claudiu Brînzan.

CITEŞTE ŞI: Cine sunt cei trei europarlamentari de Galaţi

Citit 1736 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Iunie 2014 16:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.