Sergiu Tofan pleacă de la Direcţia pentru Cultură

Sergiu Tofan pleacă de la Direcţia pentru Cultură
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sergiu Tofan părăseşte de bunăvoie Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional (DCCPCN) a judeţului Galaţi, însă nu înainte de a face puţin scandal.

În cadrul unei prime şi, în acelaşi timp, ultime conferinţe de presă în calitate de director al acestei instituţii, Sergiu Tofan a adus acuze dure  actualului Guvern, precum şi a coaliţiei care îl formează, PDL-PSD. Şeful DCCPCN Galaţi susţine că ordinul de eliberare de funcţie, trimis prin fax de Ministerul Culturii, este nul de drept din cauza unui viciu de formă. Sergiu Tofan aduce în sprijinul afirmaţiilor sale o contradicţie conţinută chiar de ordinul ministerial.

Deşi a fost emis pe 27 aprilie şi trimis prin fax pe 30 aprilie, iar preavizul este de 30 de zile, Sergiu Tofan este somat să elibereze scaunul de director până pe 24 mai. Adică, în realitate, preavizul este de 27 de zile dacă se ţine cont de data emiterii ordinului, sau de doar 24 de zile dacă se ia în calcul data trimiterii prin fax.

„Din acest motiv ordinul este nul şi ar putea fi uşor atacabil în Justiţie. Nu o voi face, însă, nu am încredere în justiţia românească. Pe data de 24 mai voi părăsi această funcţie, iar a doua zi noul deţinător îşi va putea, de la prima oră, începe exercitarea mandatului fără niciun fel de problemă. Eu nu sufăr de sindromul Dobrea”, a declarat Sergiu Tofan, referindu-se la cazul fostei şefe de la „Protecţia Copilului”, Marinela Dobrea, care s-a luptat luni întregi să rămână director.

„Recunosc, simt o oarecare tristeţe că plec de aici, dar nu e o catastrofă. Nu e o catastrofă nici pentru mine, nici pentru instituţie. Nu e problema mea. E a sistemului, care devine iremediabil ticăloşit. Asta e varianta «soft». Varianta «hard» este că asistăm la o lovitură de stat în administraţie”, a concluzionat liberalul Sergiu Tofan, care a mai făcut, de asemenea, acuze politice la adresa PDL-PSD.

Întrebat dacă se gândeşte să revină într-o funcţie de conducere în cazul în care guvernarea s-ar schimba, Sergiu Tofan a spus, într-o notă oarecum ironică: „Poate ca ministru al culturii!”.

În fotografie, Sergiu Tofan: „Plec din acest sistem care devine iremediabil ticăloşit”

Citit 2102 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.