Banii pentru consolidarea „bulinelor roşii”, doar la televizor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Deocamdată nu se ştie dacă fondurile pentru consolidarea blocurilor cu bulină roşie vor ajunge şi la Galaţi *

La doar câteva ore după ce primarul Dumitru Nicolae a dat citire listei cu blocurile din Galaţi care prezintă risc seismic de grad I, II sau III în caz de cutremur, ministrul Vasile Blaga a fost prezentat la toate posturile de televiziune spunând că în acest an „fondurile necesare consolidării clădirilor cu risc seismic vor fi alocate fără restricţii, pentru că este vorba de un program extrem de important".

Potrivit ministrului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei pentru lucrările de consolidare au fost alocaţi 10 milioane de lei, dintre care 6,2 milioane de lei în Bucureşti.

Cum, la Galaţi, există patru blocuri cu risc seismic I, din care două nu beneficiază de niciun fel de fonduri (blocurile M 19 şi F), l-am întrebat pe primarul Dumitru Nicolae, dacă ştie câţi bani s-au alocat la nivel local pentru consolidarea acestor imobile. „Nu ştiu, nu am fost informat, aşteptăm să aflăm în momentul în care se va publica ceva în Monitorul Oficial”, a venit răspunsul primarului.

Reamintim că pentru consolidarea celor două blocuri cu bulină roşie – M 19 şi F – sunt necesari 1,4 milioane lei, adică 1,1 milioane şi, respectiv, 300.000 de lei, însă costurile pentru aceste lucrări au fost estimate în urmă cu aproape zece ani.

Conform datelor din Primărie, la nivelul municipiului Galaţi există 160 de imobile (blocuri şi case individuale) care ar putea avea probleme serioase în cazul unui cutremur. Din cele 160 de clădiri expertizate cu risc seismic de grad I, II şi III, doar una a fost consolidată cu banii Guvernului – C 20, lucrare începută în 2005 şi nefinalizată încă.

Citit 1191 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.