Plaja Dunărea, o RUINĂ/ Bazinele sunt pline de BURUIENI, iar gălăţenii se tem pentru SĂNĂTATEA lor (FOTO)
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Plaja Dunărea, o RUINĂ/ Bazinele sunt pline de BURUIENI, iar gălăţenii se tem pentru SĂNĂTATEA lor (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Bazinele, secate de astă-toamnă, arată ca nişte ogoare neîngrijite, pline cu bălării * Autorităţile spun că vor fi pregătite pentru public din 15 iunie, însă e greu de crezut că vor reuşi să termine reparaţiile la timp


Chiar dacă, în teorie, sezonul estival a început la 15 mai, la plaja Dunărea nu pare a avea şanse să înceapă nici la 15 iunie. Unicul bazin care va avea apă în acest sezon are ataşat un ditamai panoul din metal, care anunţă „bazin dezafectat/ risc de accident”. La fel cum zice şi panoul, joi, 12 iunie, bazinul era fără apă, semidecopertat, iar de pe fundul crăpat al acestuia era ivită iarba şi scaieţii. Buruienile au năpădit şi dalele de pe lângă bazin. Deasupra cabinelor de schimb, crăpate, cu vopseaua scorojită şi murdare pe dinăuntru, stătea atârnat acelaşi panou învechit, care îi roagă pe clienţi să nu distrugă dotările, pentru că „s-a muncit pentru a pune toate acestea la dispoziţie”.

Uitându-te la bazin, la cabine, la dale, duşuri şi toalete, mai că-ţi vine să spui că totul este o lumă proastă.

Chiar şi în aceste condiţii, circa 25 de oameni erau pe plajă, fie pe vreun şezlong închiriat de la terasă cu 7 lei, fie direct pe nisip. Da, este adevărat, Gospodărire Urbană a reuşit să aducă nisip, măcar. Nisipul era năpădit şi el pe ici, pe colo de ceva iarbă, dar părea proaspăt afânat.

Chiar dacă este nemulţumită de modul în care arată la Plaja Dunărea, Claudia a hotărât să vină aici pentru bronzul de dinainte de mare, doar pentru că stă aproape, dar, potrivit acesteia, nu ar face baie în bazin nici în ruptul capului. "Este foarte urât aici. Este neîngrijit. Ar trebui să-şi dea cineva interesul să renoveze. Dacă şi-ar da interesul, cred că ar veni multă lume. Chiar mai multă decât la celelalte piscine. Chiar dacă vor pune apă în bazin, nu poţi face baie, pentru că vin tot felul de oameni... Ar trebui să investească cineva, ar fi foarte frumos”, ne-a spus aceasta.

De aceeaşi părere sunt şi soţii Delia şi Cezar Panait. "Dacă ar fi să ne petrecem o zi de weekend, de dimineaţă până seara, atunci am merge la Bora Bora sau la Viva, dar pentru că am venit pentru două ore nu avea rost să dăm 60 de lei, pentru două persoane. Cu prietenii şi familia nu am veni aici în niciun caz. Noi nu am mai făcut baie în bazinul de aici de foarte, foarte mulţi ani. Nu îţi permiţi să-ţi rişti sănătatea pentru o baie în bazin”, ne-a spus Delia. Potrivit acesteia, o investiţie serioasă este mai mult decât necesară. „Deocamdată nu este mizerie, pentru că încă nu vine lumea. Nici nu îndrăznesc să mă apropii de bazin. Probabil, când vor da drumul la bazine nu vom mai veni. Va fi cu intrare, se vor aduna multe persoane dubioase. Ar fi bine să facă aici un aqua-park, să avem ceva făcut de municipalitate unde să îşi permită toată lumea să vină, cu vreo 20 de lei să poţi sta o zi întreagă”, a completat Cezar.

Administraţia promite apă în bazin pe 15 iunie

Chiar dacă până pe 15 iunie nu mai sunt decât trei zile, administratorul plajei ne-a spus că totul este în grafic. Potrivit acestuia, vopseaua clorcauciuc (vopsea specială pentru bazine) a sosit, a fost făcută chiar şi o cerere către Ecosal pentru compresoare şi nu mai trebuie decât dat cu glaspapir, spălat şi vopsit.

„Lucrăm 12 ore pe zi, de la 1 iunie. Mai este până pe 15 iunie. Nu am perceput bani decât la grătare. Pe plajă nu am perceput, pentru că nu avem apă în bazin, dar de luni vom percepe taxă, punem barieră. Mai avem o avarie la o ţeavă care alimentează două duşuri, cred că a fost furată astă-iarnă. Suntem în grafic, chiar dacă puţin întârziaţi, pentru că a plouat. Plaja are nisip. Dăm cu grapa în fiecare zi pe nisip”, ne-a spus administratorul.

Taxele de intrare la Plaja Dunărea sunt aceleaşi ca şi în anii trecuţi, respectiv 6 lei pentru adulţi, 4 lei pentru copii, pensionari şi studenţi, iar taxa auto este de 4 lei.

Citit 4988 ori Ultima modificare Joi, 12 Iunie 2014 18:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.