Broaştele ne mai lipsesc/ Galaţi, oraşul plin de BĂLŢI (FOTO)
Foto: Foto: Anca Melinte

Broaştele ne mai lipsesc/ Galaţi, oraşul plin de BĂLŢI (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Balta ultracentrală, lacul de acumulare, balta cu infuzie de tei sau cu agude fermentate, bălţi pe trecerile de pietoni, în staţii, în parcările cu plată, bălţi pe traseul dintre două rampe destinate persoanelor cu dizabilităţi. O fi Galaţiul oraşul dintre ape, dar, de câte ori plouă, devenim patria bălţilor. Paradoxal, anul acesta 212.000 de lei au fost alocate de la bugetul local pentru construirea de guri de scurgere cu sifon şi depozit în 11 zone ale oraşului. N-a fost de-ajuns. Iată un top al celor mai spectaculoase bălţi de pe străzile importante ale oraşului.

Reprezentativă este balta plasată ultracentral, în care se „bălăcesc” mai multe autoturisme de închiriat. În faţa Vox Center e un veritabil lac de acumulare. Pe Regiment 11 Siret, bălţile sunt la putere. Urcarea într-un maxi-taxi din staţia de la Orăşelul Copiilor devine o aventură, pentru că pietonul trebuie să treacă prin balta acoperită romantic cu flori de tei de pe spaţiul verde, dar asta doar pentru a ajunge la balta care se întinde pe carosabil. Pentru persoanele aflate în scaun rulant există bălţi special amenajate pe carosabil, fix între cele două rampe ale trotuarelor. Intersecţia străzii Vâlcovici cu Oţelarilor are parte de o baltă specială, cu agude fermentate.

Nici Brăilei nu se lasă mai prejos. De exemplu, dacă tot traversează ca să meargă la Spitalul Judeţean, gălăţenii trebuie să lungească pasul pentru a ocoli o baltă. Şi ca să nu se simtă dezavantajaţi, şoferii au parte de bălţi largi, încăpătoare, în parcările cu plată, amenajate prin îngustarea trotuarelor pe Brăilei pe 1 Decembrie 1918. Şi tot aici, în staţia de la Liceul nr.3, o baltă pune la încercare lungimea pasului de urcare în autobuz. Păi, dacă tot nu sunt refugii, măcar bălţi să fie!

Dacă ştiţi bălţi mai spectaculoase, nu ezitaţi să ni le semnalaţi!

   

   

Citeşte şi:  REPORTAJ în Galaţiul european/ Micro 18, un cartier plin de CRATERE, BĂLŢI şi GUNOAIE

Citit 1471 ori Ultima modificare Joi, 26 Iunie 2014 18:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.