Broaştele ne mai lipsesc/ Galaţi, oraşul plin de BĂLŢI (FOTO)
Foto: Foto: Anca Melinte

Broaştele ne mai lipsesc/ Galaţi, oraşul plin de BĂLŢI (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Balta ultracentrală, lacul de acumulare, balta cu infuzie de tei sau cu agude fermentate, bălţi pe trecerile de pietoni, în staţii, în parcările cu plată, bălţi pe traseul dintre două rampe destinate persoanelor cu dizabilităţi. O fi Galaţiul oraşul dintre ape, dar, de câte ori plouă, devenim patria bălţilor. Paradoxal, anul acesta 212.000 de lei au fost alocate de la bugetul local pentru construirea de guri de scurgere cu sifon şi depozit în 11 zone ale oraşului. N-a fost de-ajuns. Iată un top al celor mai spectaculoase bălţi de pe străzile importante ale oraşului.
Reprezentativă este balta plasată ultracentral, în care se „bălăcesc” mai multe autoturisme de închiriat. În faţa Vox Center e un veritabil lac de acumulare. Pe Regiment 11 Siret, bălţile sunt la putere. Urcarea într-un maxi-taxi din staţia de la Orăşelul Copiilor devine o aventură, pentru că pietonul trebuie să treacă prin balta acoperită romantic cu flori de tei de pe spaţiul verde, dar asta doar pentru a ajunge la balta care se întinde pe carosabil. Pentru persoanele aflate în scaun rulant există bălţi special amenajate pe carosabil, fix între cele două rampe ale trotuarelor. Intersecţia străzii Vâlcovici cu Oţelarilor are parte de o baltă specială, cu agude fermentate.
Nici Brăilei nu se lasă mai prejos. De exemplu, dacă tot traversează ca să meargă la Spitalul Judeţean, gălăţenii trebuie să lungească pasul pentru a ocoli o baltă. Şi ca să nu se simtă dezavantajaţi, şoferii au parte de bălţi largi, încăpătoare, în parcările cu plată, amenajate prin îngustarea trotuarelor pe Brăilei pe 1 Decembrie 1918. Şi tot aici, în staţia de la Liceul nr.3, o baltă pune la încercare lungimea pasului de urcare în autobuz. Păi, dacă tot nu sunt refugii, măcar bălţi să fie!
Dacă ştiţi bălţi mai spectaculoase, nu ezitaţi să ni le semnalaţi!
   

   
Citeşte şi:  REPORTAJ în Galaţiul european/ Micro 18, un cartier plin de CRATERE, BĂLŢI şi GUNOAIE

Citit 1362 ori Ultima modificare Joi, 26 Iunie 2014 18:43

4 comentarii

 • postat de amicul tau
  Vineri, 27 Iunie 2014 16:12
  79.116.109.***
  Ancut-o ...cred ca aceste balti s-au format din cauza garajelor demolate.....s-a tasat terenul cand a fost carat moluzul rezultat din demolari........alta explicatie nu este......iar tu o sa faci plaja pe trotuar si din cand in cand o sa maiu faci cate o baie in baltile existente.
  4
  0
  Raportează
 • postat de Nicu
  Vineri, 27 Iunie 2014 10:31
  5.13.161.***
  Im M17, langa Of. Postal Nr.9, intersectia strazilor Barbosi si Gorunului, dupa ce s-a asfaltat strada Barbosi se forma un ditamai lac, cei ce au asfaltat au venit si au ras asfaltul astfel incat toata apa sa se scurga spre strada Gorunului.
  Rezultatul pe o portiune de 25m cand ploua si inca 5 zile dupa apa atinge cota de 20-30cm

  Cei ce rabiliteaza covorul asfaltic, uneori astupa guri de scurgere sau in loc sa faca covorul asfaltic cu o panta astfel incat apa sa se scurga in mod natural spre canalizare fac cu totul invers :) .... deci 2 incarca 2 descarca :))
  1
  5
  Raportează
 • postat de pinocchio fotbalistul
  Vineri, 27 Iunie 2014 08:32
  5.13.208.***
  puneti-l pe pinocchio sa construiasca pod si tunel pe sub ele
  3
  3
  Raportează
 • postat de vezi IP-ul
  Vineri, 27 Iunie 2014 06:51
  89.136.5.***
  In poza 9, ce se vede crescut langa balta avand cam 1 m inaltime? Stuf?
  2
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.