În Consiliul Judeţului: Negocieri politice versus legalitate

În Consiliul Judeţului: Negocieri politice versus legalitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tania Bogdan îl acuză pe Nicolae Bacalbaşa că îi îngrădeşte dreptul de a activa ca şi consilier judeţean, după ce, miercuri, în cadrul şedinţei extraordinare a aleşilor, şeful CJ a retras de pe ordinea de zi proiectul de hotărâre prin care fosta vicepreşedintă a CJ ar fi devenit membru al Comisiei juridice, în locul PP-DD-istului Marian Vicleanu, proaspăt promovat în funcţia de vicepreşedinte.
„Conform Legii 215 şi Regulamentului de funcţionare al CJ, orice consilier judeţean trebuie să facă parte dintr-o comisie (…) În luna iunie eu nu am făcut parte din nicio comisie, iar perspectiva este să se întâmple asta şi în luna iulie. Consider că acesta este un abuz şi, prin urmare, orice abuz trebuie taxat. Îmi iau libertatea de a acţiona în justiţie şi asupra acestui subiect, dacă nu rezolvaţi într-o variantă optimă şi această problemă”, a spus Tania Bogdan.
Nicolae Bacalbaşa a afirmat, în schimb, că a luat această decizie întrucât „trebuie făcute nişte negocieri. Urmează să fie făcute. Nu le fac eu”.
Tot pe fondul unor posibile ilegalităţi, reclamate de PDL şi PNL, consilierul judeţean Ion Ştefan a anunţat, la finele şedinţei, că cele două grupuri politice iau în calcul formularea unei plângeri penale împotriva şefului CJ. „Cred că este bine să intrăm în legalitate, este bine să gândim constructiv în tot ceea ce se întâmplă în activitatea CJ şi cred că trebuie să ajungem la un echilibru şi decenţă. Trebuie să vă gândiţi că nu sunteţi pe moşia proprie. Aţi fost învestit în această funcţie şi trebuie să fie o funcţie respectată de dumneavoastră şi de fiecare dintre noi”, a afirmat Ion Ştefan.
Democrat-liberalul a făcut referire, din nou, la validarea „ilegală” a PP-DD-istului Remus Matei în funcţia de consilier judeţean.
În şedinţa de miercuri, grupurile PNL şi PDL au refuzat să voteze, ca şi în şedinţa ordinară de la începutul lunii iunie.

Citit 1486 ori Ultima modificare Joi, 26 Iunie 2014 18:38

7 comentarii

 • postat de jean
  Vineri, 27 Iunie 2014 17:47
  178.59.19.***
  Suleiman Bacalbasa habar nu are sa conduca un Consiliu Judetean, dupa plecarea lui peste 2 ani va trebui inca vreo 10 ani ca sa aducem CJG si judetul la cum a fost acum 2 ani. Nu face decat sa distruga atat structurile Consiliului cat si relatiile dintre persoane. Cat despre invrajbirile si intrigile pe care le-a varat atat in Spitalul Judetean cat si intre consilieri nu poate decat sa duca la un dezastru moral si financiar.
  Nu doresc decat daca mai traieste dupa plecarea de la CJG sa plateasca cu varf si indesat, cu ani grei de puscarie, deja pe fruntea lui scrie PUSCARIE, sa dea banii inapoi cei 12 miliarde paguba la Spitalul Judetean.
  1
  4
  Raportează
 • postat de Cetatean chiar foarte foarte intrigat
  Vineri, 27 Iunie 2014 09:37
  5.13.129.***
  La cratita, cucoana,nu-ti plang copchii de foame,sa te milogesti fara pic de demnitate pe la usile CJ;daca te-ar pune cineva sa scrii cateva randuri despre liberalism,conceptie de baza a partidului din care faci parte,cred ca ai cita din documentele p.c.r,partid pe care la-i slugarit,fara rusine,la fel,pentru o coaja mai alba de paine!Tenie,fara colona vertrebala,doctorul Bacalbasa,care cel putin este un intelectula adevarat,ratacit printre snobii de pe acolo,a fost chiar dragut,ca nu ti-a spus direct vreo doua si depre ce crede despre coeficinetul tau de inteligenta!Ai zapacit invatamantul galatean,tu,profesor fara nicio performanta ,dupa cum remarca cineva pe aici,acum ai ambitia sa porti clevetelile tovarasesti,bagand zazanie in Cj,ca de alte lucruri ,demne de lauda plebei,nu poate fi in niciun caz vorba la tine!pe vremuri il omagiai pe dobitocul impuscat la targoviste,avand cert ca model pe scorpia tampita care i-a fost alaturi,acum ai alti stapani,carora umila le pupi mana,pentru o ciosvarta aruncata in scarba ca la caini!Doamne,nu ti-e rusine chiar deloc???!!!Doctorul Bacalbasa poate ca macar prin harul ce i l-a dat Dumnezeu a mai salvat poate macar un singur om,si tot este cu mult mai mult fata de ce ai facut tu ca profesor fara pretentii,o viata!!!Plus ca bacalbasa ,mai are si un creier,SI SE VEDE ACEST LUCRU!OAMENI CA ELSUNT MAI EXCENTRICI,NUMAI MEDIOCRITATILE SUNT COMPLET CENUSII!
  4
  9
  Raportează
 • postat de aurel
  Vineri, 27 Iunie 2014 08:56
  89.35.192.***
  Mai madam tenie ,numai face atata zarva ,iti va gasi si tie un loc Spiderman!Te-ai trezit sa te bagi in seama sa vada lumea ce n-a vazut pana acum?Ca esti o grozava politiciana?Hai ne lasi?Peaca,pleaca odata sa numai auzim de tine!
  6
  8
  Raportează
 • postat de vineri
  Vineri, 27 Iunie 2014 08:03
  5.13.165.***
  Ne lasati odata cu Tania Bogdan si functiile ei ? Ea la Galati, Izaura pe posturile tv, ne-ati innebunit cu toate țațele cocoțate pe toate stirile . Nu-i convine, sa se duca acasa. ,, Ce tie nu-ti place , altuia nu-i face,, . Stii proverbul, madam ? Mamaliga Ion Stefan s-a umflat de la caldura ?
  7
  9
  Raportează
 • postat de Citat din Danut-foarte bine, Danut!
  Vineri, 27 Iunie 2014 07:05
  92.80.171.***
  "Căpetenia Consiliului Judeţean Galaţi, fost corespondent al Ştirilor de la Ora 5, a dat o probă de gentileţe la şedinţa de acum câteva zile, repezind cu graţie bărbătească o colegă de plen, la rugămintea acesteia de a fi lăsată să-şi încheie alocuţiunea. Fără pic de anestezie, politicianul manierat i-a răspuns că, lăsaţi, nu vă lăsăm neterminată, mojicie din cauza căreia ar fi trebuit să-şi dea demisia. De fapt, nici azi nu e târziu să renunţi la funcţie, nu şi mâine. Acum ar trebui să ieşi din peisaj, delicatule! Mirobolantul Spiderman (s-a echipat aidoma personajului de desene animate într-o emisiune de hlizeală fără motiv) se va ascunde – dacă va fi cazul, însă mă tem că nu-l va lua nimeni la rost pentru recenta ieşire în decor – după perdeaua unei anecdote, dar păcatul face ca tocmai domniei sale să-i fi fost extirpat simţul umorului. Manieratule, demisia!"
  2
  18
  Raportează
 • postat de psd-istul indignat
  Vineri, 27 Iunie 2014 06:51
  92.80.139.***
  Mare pacat, PSD, ca ne-ati bagat pe gat un om de o asemenea "calitate".
  Personajul a otravit totul pe unde a trecut.
  La Consiliul Judetean a instaurat teroarea si politica bunului plac.
  Tot ce au reusit predesorii lui sa realizeze bun pentru aceasta institutie, el a distrus fara nici un regret.
  Si stiti ce este cel mai grav? El crede ca face bine.
  Da, face bine penrtru orgoliul lui ranit candva de catre cineva, iar acum are ocazia sa-si potoleasca setea de razbunare.
  Calitatile lui morale sunt dintre cele mai INDOIELNICE.
  3
  16
  Raportează
 • postat de Matei
  Vineri, 27 Iunie 2014 06:11
  92.82.184.***
  Felicitari celor care au curajul sa-l infrunte pe cel mai mare nemernic din istoria politicii galatene! Pentru ca prin tot ceea ce face - el doar DISTRUGE! .....
  Si nu, el nu se considera pe propria mosie, pentru ca daca ar fi asa si-ar proteja mosia. nu si-ar bate joc prin toate mijloacele de aceasta.
  Luati aminte de la mine: daca nu veti face nimic sa-l eliminati, fiti siguri ca dupa el, VINE POTOPUL!
  3
  30
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.