Absurd de Galaţi/ Un ultim vot de juma' de milion de euro

Absurd de Galaţi/ Un ultim vot de juma' de milion de euro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bun găsit în Galaţiul situaţiilor absurde. Atât de absurde încât să fim nevoiţi să achităm noi, cetăţenii plătitori de taxe şi impozite, oalele sparte de autorităţi. Cum ar fi, de exemplu, cele peste 1,25 de milioane de euro pentru care foştii salariaţi ai SC Vâlceana au executat Primăria, sumă care va fi acoperită de la bugetul local, adică din banii noştri. Mergând pe acest principiu, tare mi-e teamă că tot noi vom fi buni de plată pentru recuperarea prejudiciului de 500.000 de euro, başca dobânzi - finanţarea acordată în 2012 Clubului de Fotbal Oţelul, şi pe care Curtea de Conturi o consideră nelegală.

Finanţarea cu pricina face parte dintr-un lanţ de finanţări acordate de Consiliul Local clubului Oţelul. De exemplu, şi în 2011, aleşii locali au aprobat aceeaşi sumă, 500.000 de euro, pentru Oţelul. Iar Marius Stan, pe atunci consilier local PNL şi preşedinte la Oţelul, i-a bătut obrazul Primăriei pe motiv că suma e insuficientă, exprimându-şi dezamăgirea că nu a fost alocat un milion de euro, aşa cum ceruse, având în vedere că echipa avea şansa reală de a duce Galaţiul în grupele Champions League. O dovedeşte chiar procesul verbal al şedinţei din 2011 a CL.

În 2012, finanţarea cu pricina a fost votată chiar în ultima şedinţă de Consiliu Local din mandat, de nişte aleşi aflaţi pe picior de plecare din legislativ. Deşi procesul verbal al şedinţei a fost blătuit de Primărie, noi ne amintim că Marius Stan a lipsit, dar chiar dacă s-ar fi aflat în sală, nu ar fi putut vota. Şi iată-l acum în situaţia de a descurca iţele unei istorii care costă 500.000 de euro. Absurd, dar adevărat.

Citeşte şi: Curtea de Conturi nu uită "Afacerea Oţelul"/ 500.000 de euro, IMPUTAŢI fostului PRIMAR

Citit 1418 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Iulie 2014 19:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.