Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
7 comentarii

* Aleşii Galaţiului reuşesc să aibă lefuri colosale ori să-şi suplimenteze veniturile fără a risca să intre în vizorul ANI * Consilierii judeţeni câştigă bani frumoşi lucrând la societăţile din subordinea Consiliului Local, în timp ce consilierii locali activează în cadrul instituţiilor păstorite de Consiliul Judeţului


La fel ca şi în mandatele precedente, social-democraţii sunt cei care reuşesc cu brio să le facă cadou membrilor de vază ai partidului funcţii-cheie în cadrul instituţiilor ori societăţilor finanţate din bani publici. Şi pentru ca respectivii să fie feriţi de o eventuală acuzaţie de incompatibilitate, venită din partea Agenţiei Naţionale de Integritate, social-democraţii activează după modelul „încrucişat”: consilierii judeţeni sunt angajaţi în conducerea societăţilor subordonate Consiliului Local (CL), în timp ce aleşii municipali sunt angajaţi la instituţiile din subordinea Consiliului Judeţului (CJ).
Şi pentru ca şi ceilalţi aleşi să aibă posibilitatea să-şi rotunjească veniturile, aceştia devin membri ai consiliilor de administraţie ale societăţilor din cadrul CJ ori CL, care, cel puţin în teorie, ar trebui să vegheze la buna funcţionare a acestora şi să adopte măsuri în acest sens.

Eugen Zaharia, peste 1,2 miliarde de lei vechi!


De departe, cel mai bine remunerat dintre directorii sau managerii promovaţi după acest model este Eugen Zaharia. Social-democratul, deşi consilier judeţean, conduce, de mai mulţi ani, Administraţia Pieţelor Agroalimentare (APA), societate aflată în subordinea Consiliului Local Galaţi. Directorul general al APA a obţinut, în anul 2013, nu mai puţin de 124.493 de lei, ca urmare a postului pe care îl ocupă. Pentru că deţine şi calitatea de preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii, Eugen Zaharia a mai încasat alte 6.040 de lei, pe lângă cele 17.863 de lei pe care le-a primit pentru că este consilier judeţean şi membru al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), organism cu rol consultativ care funcţionează pe lângă Consiliul Judeţului.
Eugen Zaharia este secretar al Comisiei de specialitate nr.1 din CJ – buget-finanţe, strategii, studii şi prognoză economico-socială.

Viorica Sandu, subordonată cu leafă mare


Consiliera judeţeană Viorica Sandu nu îi este lui Eugen Zaharia doar colegă de partid şi vecină de scaun în CJ Galaţi, ci şi subordonată în cadrul Administraţiei Pieţelor Agroalimentare. La fel ca şi colegul ei de partid, social-democrata Viorica Sandu lucrează de mai mulţi ani în societatea Consiliului Local Galaţi, în cadrul căreia ocupă postul de director economic. Funcţia pe care o deţine i-a adus, anul trecut, venituri de nu mai puţin de 101.628 de lei.
Pe lângă cei 9.456 de lei pe care i-a obţinut ca urmare a faptului că este ales judeţean, Viorica Sandu a mai primit 490 de lei pentru că este membru al Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean şi 452 de lei deoarece deţine, de asemenea, calitatea de membru al CA al Spitalului CFR.
Viorica Sandu este preşedinta Comisiei de buget-finanţe, strategii, studii şi prognoză economico-socială a Consiliului Judeţului.

Tinca Podaru, bani din gospodărirea urbană


Social-democrata Tinca Podaru este cel de-al treilea consilier judeţean al PSD care obţine venituri deloc de neglijat din activitatea pe care o desfăşoară în cadrul unei societăţi subordonate Consiliului Local.
Tinca Podaru este director economic al Societăţii de Gospodărire Urbană, de unde a obţinut, în anul 2013, venituri de 66.003 lei, pe lângă cele 9.456 de lei, primite din indemnizaţia de ales judeţean.
Social-democrata activează tot în cadrul Comisiei de buget-finanţe a CJ.

Consilierul local Zanfir Ilie, la biblioteca păstorită de CJ