Şi-a PREMIAT fiul din BANI publici/ Primar din Galaţi ACUZAT de conflict de interese

Şi-a PREMIAT fiul din BANI publici/ Primar din Galaţi ACUZAT de conflict de interese
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Trofim Tudor, primarul comunei Poiana, din judeţul Galaţi, a intrat în vizorul inspectorilor de integritate, după ce, în timpul celui de-al doilea mandat al său, a emis şi semnat nu mai puţin de 21 de dispoziţii în baza cărora fiul său, în calitate de angajat al primăriei, aflat în directa subordonare a tatălui său, a avut parte de o serie de beneficii băneşti.

"În anul 2005, fiul persoanei evaluate a fost angajat în funcţia de consilier debutant în cadrul Biroului Financiar-Contabilitate, în baza unei dispoziţii emise de persoana evaluată, în calitate de primar al comunei Poiana (mandatul 2004-2008). Atât dispoziţia, cât şi contractul individual de muncă au fost semnate de către Tudor Trofim. Începând cu data de 1 iulie 2007, Tudor Trofim a dispus numirea fiului său în funcţia publică de execuţie de consilier cu atribuţii de contabil, iar, ulterior, în calitate de primar, respectiv ordonator de credite, a dispus ca fiul său să exercite controlul financiar preventiv propriu la Primăria Poiana. Această dispoziţie a fost emisă de primar la cererea fiului acestuia. Tot la cererea fiului său, a dispus acordarea de beneficii salariale, constând într-un număr de 571 de ore suplimentare, în perioada iunie 2008 - iunie 2009, prim emiterea a 15 dispoziţii în acest sens", au afirmat reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

Potrivit inspectorilor de integritate, tot în perioada exercitării mandatului de primar (2008-2012), Tudor Trofim a dispus acordarea salariului de merit şi a unor sporuri la salariul de bază (confidenţialitate, complexitatea muncii) chiar fiului său.

Potrivit Legii 161/2003, "primarii (…) sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I".

Primarul comunei Poiana (PSD) riscă să-şi piardă mandatul şi să nu mai poată candida, timp de trei ani, pentru această funcţie.

Trofim Tudor nu a putut fi contactat pentru a ne oferi un punct de vedere.

 

Citit 4559 ori Ultima modificare Marți, 08 Iulie 2014 17:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.