RĂZBOIUL politic PNL-PSD se încinge/ ACUZAŢII de TRADARE şi complot

RĂZBOIUL politic PNL-PSD se încinge/ ACUZAŢII de TRADARE şi complot
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Unul dintre consilierii PSD a fost desemnat viceprimar al municipiului, după ce a format o majoritate cu consilierii PNL-PDL * PSD îl acuză pe noul viceprimar de trădare, iar primarul Ţuchel spune că mişcarea este în interesul cetăţenilor


Şedinţa extraordinară de marţi a Consiliului Local Tecuci a generat un mega-scandal în plan politic, după ce primarul liberal Daniel Ţuchel, cu sprijinul colegilor de partid, al aleşilor PDL şi al unui consilier local PSD, şi-a asigurat o majoritatea politică confortabilă în Consiliu şi l-a schimbat din funcţie pe viceprimarul PSD Petrică Dănuţ Radovei.

Operaţiunea a produs valuri mari în PSD, dat fiind că "puciul" nu ar fi fost posibil dacă Mitică Hulea, unul dintre aleşii locali ai partidului, nu ar fi făcut front comun cu liberalul Ţuchel, luându-i locul colegului său de partid, care a fost schimbat din funcţia de viceprimar.

„PSD să analizeze situaţia şi să aibă înţelepciunea de a se prezenta la masa negocierilor pentru ca proiectele pentru Tecuci, în interesul cetăţenilor, să meargă mai departe şi să fie implementate. Avem de-a face cu orgolii şi frustrări ale senatorului Daniel Butunoi, care, conform informaţiilor mele, i-a sechestrat în sediul partidului pe consilierii locali ai PSD şi nu i-a lăsat să vină la şedinţă. Domnul Hulea se bucură de sprijinul nostru, a fost ales prin vot secret, iar dacă PSD îi va retrage sprijinul politic, va trebui să răspundă în faţa instanţei”, ne-a spus primarul Tecuciului.

"Trădătorul va fi exclus din partid"

Senatorul Daniel Butunoi, preşedintele Organizaţiei Municipale a PSD Tecuci, ne-a declarat că social-democratul Mitică Hulea, pe care l-a numit „trădător”, va fi exclus din partid, cel mai probabil, la sfârşitul acestei săptămâni. „Sunt adeptul politicii pe principii, nu pe trădări. Hulea nu a ajuns consilier pentru că este vreo valoare a Tecuciului, ci pentru că s-a aflat pe lista unui partid. Săptămâna trecută, un consilier de-al nostru şi-a dat demisia din cauză că a fost şantajat de primar. Şi acela va fi exclus din partid. Aştept ca domnul Dan Nica să se întoarcă de la Bruxelles şi voi propune aceste excluderi. Nu am refuzat niciodată un dialog şi mereu au fost votate proiectele de hotărâre în favoarea cetăţenilor. Nu sunt eu cel care se ascunde în spatele unei uşi cu cartelă”, ne-a declarat senatorul Daniel Butunoi.

La şedinţa extraordinară a aleşilor tecuceni, convocată de primarul Ţuchel, consilierii PSD, PC şi UNPR nu s-au prezentat.

Consiliul Local Tecuci funcţionează, în prezent, cu 17 aleşi, din 19 - câţi ar trebui să existe de drept, întrucât un consilier PSD şi-a dat demisia, iar un altul PP-DD nu a fost validat. În urma alegerilor, PSD a câştigat şase mandate, PNL - patru, PDL - patru, PP-DD - două, PC - unul, UNPR - unul şi Partidul Verde - unul.

CITEŞTE ŞI: PDL anunţă detronarea mai multor viceprimari/Începe "măcelul" politic în judeţ?

Citit 2499 ori Ultima modificare Marți, 08 Iulie 2014 18:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.