Gălăţenii nu mai cred în proiectele aleşilor
Foto: Foto: Corina Dobre

Gălăţenii nu mai cred în proiectele aleşilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Toţi gălăţenii pe care i-am intervievat cu privire la proiectele podului peste Dunăre şi tunelul pe sub fluviu ne-au spus că nu cred că cele două obiective vor fi şi realizate.

Andreea Unguru: "Nu cred că se va face nici pod şi nici tunel. Nu mai cred în promisiunile niciunui politician. Nu mai am încredere că undeva, la putere, este un om care chiar poate să schimbe ceva. De fiecare dată când este an electoral se aduc sau chiar readuc în discuţie tot felul de proiecte care nu au nicio finalitate".

Horia Suceveanu: "Sunt o fire optimistă, dar în viitorul apropiat nu cred că vom avea parte de aşa ceva. Ar putea fi realizate astfel de lucruri doar dacă ar fi interes să se vină cu bani foarte mulţi de afară, cu bani europeni, care să fie investiţi aici. Dar la noi infrastructura de suprafaţă este dusă. Ca să ai acces la infrastructură subterană trebuie să ai cum să ajungi acolo. Sunt navigator, am lucrat în Olanda şi am văzut cum traversează aceia canalul. La un moment dat trece vaporul deasupra şi maşinile pe dedesubt sau invers. Este o intersecţie cu semafoare. Dar acolo se munceşte. Noi nu avem fond de lucru, ci numai să aşteptăm proiecte. Nici măcar un pod peste Dunăre nu vor realiza, pentru că Dunărea Maritimă este până la Brăila, deci ar limita trecerea navelor cu gabarit. Navele mari cu marfă vin, de obicei, jumătate descărcate, pentru că nivelul Dunării este mic şi lasă o parte din marfă în Constanţa ca să mai scadă din pescaj şi să poată trece de praguri. Am lucrat ani de zile în Olanda şi Germania ca navigator şi am văzut că, atunci când se doreşte să se facă ceva, se face. Şi nu oricum, ci cu cap. Este consultată inclusiv opinia publică".

Vasilica Drăgan: "Eu nu cred că se vor construi vreodată astfel de lucruri aici, la noi. Nu ştiu dacă se doreşte cu adevărat sau nu, dar ştiu că tot timpul cei care ne conduc dau vina pe lipsa banilor. Dacă totuşi fac proiecte, de ce nu le duc la capăt? Nu ştiu cum se întâmplă, că noi mereu suntem în pierdere".

Citit 814 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Iulie 2014 17:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.