Blestemul PARCULUI din Micro 21: Dalele REVIN la locul lor, dar nu sunt luminate
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Blestemul PARCULUI din Micro 21: Dalele REVIN la locul lor, dar nu sunt luminate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Parcul din Micro 21 (de lângă Selgros) pare să nu mai scape de probleme. În timp ce lucrările de reabilitare a bordurilor, dalelor, meselor de şah şi a băncilor sunt pe final, descoperim, la sesizarea cetăţenilor care locuiesc în zonă, că stâlpii cu celulă fotovoltaică nu mai funcţionează, iar locul de relaxare este, odată cu lăsarea serii, cufundat în întuneric.

Instalaţia de iluminat a fost vandalizată

Potrivit Primăriei municipiului Galaţi, instalaţia de iluminat nu funcţionează de mai multă vreme, din cauză că a fost vandalizată. Drept urmare, parcul va trece de la modernii stâlpi de iluminat la iluminatul clasic. „Au fost furate sau distruse cele mai multe dintre echipamentele care compun instalaţia solară de iluminat (acumulatori, lămpi, cabluri, etc.). S-a decis trecerea instalaţiei de iluminat din parcul respectiv pe curent continuu şi au fost comandate deja echipamentele necesare. Estimăm că întreaga lucrare va fi finalizată până la sfârşitul lunii august”, se arată într-o informare a Primăriei Galaţi.

Vandalizarea sistemului de alimentare cu energie electrică a avut drept efect şi defectarea fântânilor arteziene, acestea funcţionând doar parţial. „Când va fi reparat sistemul electric, atunci vor funcţiona şi fântânile la capacitate maximă. De întreţinerea şi reparaţia fântânilor se ocupă Serviciul Public Ecosal, nu, însă, şi în acest caz, unde este vorba despre o avarie a sistemului de alimentare cu energie electrică, situaţie care depăşeşte competenţele Ecosal” a precizat Biroul de Presă al Primăriei Galaţi.

Nu în ultimul rând, autorităţile publice au lansat un apel şi către populaţie, de a manifesta mai multă grijă faţă de avutul public, dat fiind faptul că reparaţiile sunt făcute tot din banii comunităţii, taxe şi impozite plătite de cetăţeni.

CITEŞTE ŞI:

Parcul de lângă Selgros, în paragină

Delăsarea din Parcul de lângă Selgros s-a terminat: Apă Canal, obligată de Garda de Mediu să repare stricăciunile

Citit 2110 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Iulie 2014 18:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.