Parcul de lângă Selgros, în PARAGINĂ în plină vară! Delăsarea APĂ CANAL nu cunoaşte limite (FOTO)

Parcul de lângă Selgros, în PARAGINĂ în plină vară! Delăsarea APĂ CANAL nu cunoaşte limite (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Distrus în urma unor lucrări efectuate de Apă Canal, Parcul din Micro 21, de lângă Selgros, e răscolit de mai bine de jumătate de an * După ce a aruncat responsabilitatea în curtea Primăriei, societatea de furnizare a apei a dat comandă către Ecosal să aducă totul cum era înainte de lucrări


În iarna dintre 2013 şi 2014, în zona parcului de lângă Selgros au fost nişte avarii la conductele de apă, iar Apă Canal a avut două lucrări, printre care şi o deviere de conductă. Lucrările au fost terminate, gropile au fost astupate, în schimb porţiunea din parc pe care au fost executate lucrările a rămas neamenajată. Aleile dau brusc în pământ, pentru că dalele au fost scoase, iar pământul este numai dâmburi şi fără iarbă. Societatea a răscolit tot parcul pentru a rezolva problemele la conductele de apă, dar nu a mai nivelat terenul, băncile stricate nu au mai fost reparate, la fel şi gardul, iar mesele de şah şi dalele au fost aruncate pe unde vezi cu ochii, prin bălării.

În luna aprilie a acestui an, atrăgeam atenţia asupra stării proaste a parcului, printr-un foto-reportaj. Atunci Apă Canal nu a vrut să îşi asume responsabilitatea. Contactat telefonic, atunci, directorul tehnic al Apă Canal, Niţă Podaru, a spus că societatea şi-a terminat lucrarea şi urmează ca Primăria să finalizeze reparaţiile şi să facă totul aşa cum era înainte. Poziţia Primăriei a fost fermă la momentul respectiv. „Conform proceselor verbale prin care ne-au notificat că au avarii, s-au angajat să refacă parcul, cu alei şi cu tot ce au stricat prin efectuarea reparaţiilor. În iarnă au zis că nu pot face lucrări, în schimb odată cu venirea primăverii i-am notificat din nou. Aşteptăm!”, ne-a declarat atunci purtătorul de cuvânt al Primăriei, Emanuela Turcu.

Acum, revenind în Parc, situaţia este la fel ca în aprilie. Nimeni nu a reparat nimic. Joi, niciun muncitor nu lucra pentru a reabilita parcul. Am revenit telefonic la Primărie, pentru a ni se spune acelaşi lucru ca în aprilie, şi anume că este obligaţia Apă-Canal să finalizeze lucrarea. În schimb, purtătoarea de cuvânt, Emanuela Turcu, a dat un răspuns evaziv atunci când a fost întrebată dacă Primăria a mai trimis vreo notificare către Apă Canal pentru a duce lucrările la bun sfârşit sau dacă au fost puse presiuni în vreun fel, aceasta spunând doar că lucrările trebuie făcute.

Apă Canal s-a trezit la realitate în toiul verii

Dacă acum două luni, societatea care furnizează apa rece către populaţie a aruncat responsabilitatea către Primărie, acum aceasta pare că s-a trezit, iar directorul tehnic al Apă-Canal şi-a revizuit declaraţia. „Există comandă dată la Ecosal. Comanda este dată cam de o lună. Ecosal are mai multe lucrări acolo. Nu ştiu când le vor finaliza”, ne-a spus directorul tehnic Apă-Canal, Niţă Podaru.

Acum, două lucrări sunt puţin de neînţeles: de ce prima dată reprezentantul societăţii nu a vrut să îşi asume responsabilitatea şi de ce comanda către Ecosal a fost dată atât de târziu, când deja este cald afară, iar cele două fântâni din parc ar fi trebuit să funcţioneze şi parcul să fie gata pentru copii, tineri şi vârstnici?

Situaţia de facto este clară: în plină vară, cei care stau în zonă, în loc să meargă să stea pe nişte bănci întregi, cu susurul apei de la fântânile arteziene în urechi, sunt nevoiţi să privească mesele de şah aruncate în iarbă, pământul chelit şi să înghită în sec şi să ofteze uitându-se la fântânile secate.

Din păcate, pentru moment, directorul Serviciului Public Ecosal, Ionuţ Pucheanu, nu a putut fi contactat, pentru a ne comunica termenul în care va fi recondiţionat parcul, dar cu siguranţă vom reveni cu amănunte.

CITEŞTE ŞI: Parc gălăţean lăsat de izbelişte şi distrus în urma unor lucrări edilitare

Citit 2949 ori Ultima modificare Duminică, 29 Iunie 2014 23:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.