Gălăţenii propun soluţii pentru oraş, pe site-ul www.politicipublice.ro

Gălăţenii propun soluţii pentru oraş, pe site-ul www.politicipublice.ro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cetăţenii Galaţiului nu privesc pasivi problemele oraşului, ci încearcă să le rezolve. Acest lucru se întâmplă deja, pe site-ul www.politicipublice.ro, unde toţi utilizatorii de internet sunt invitaţi să propună soluţii la diverse aspecte care ne macină zi de zi. Una dintre problemele aprins dezbătute pe acest portal este cea a traficului rutier aglomerat.

„Traficul rutier în municipiul Galaţi şi în judeţ s-a aglomerat foarte tare. Acest lucru generează accidente, nervi, timp pierdut, suprasolicitarea infrastructurii rutiere, poluare fonică, poluarea mediului şi suprasolicitarea forţelor de ordine”, se arată pe www.politicipublice.ro. Gălăţenii nu au rămas datori şi au oferit o serie de soluţii legate de trafic. Iată câteva dintre ele:

- Instalarea unor plăcuţe de monitorizare a vitezei pe stâlpi, pentru a aduce în atenţia participanţilor la trafic viteza cu care circulă în acel moment şi încadrarea sau neîncadrarea în viteza legală;

- Ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar pe spaţiul carosabil;

- Obligativitatea pentru autovehiculele utilitare şi de transport în comun să circule pe banda 1

- Interzicerea parcării „la domiciliu” a autovehiculelor utilitare şi de transport în comun;

- Strada Domnească între Gării şi Basarabiei s-ar putea uşor descongestiona prin desfiinţarea tuturor staţiilor (troleu, maxi-taxi), dar mai ales prin desfiinţarea restricţiei absurde a circulaţiei spre Nord pe strada paralelă, Cuza, din Gării spre Basarabiei. Această restricţie împiedică cele aproximativ 30-40 la sută autovehicule ce se îndreaptă spre viaduct să părăsească Domnească mai devreme, făcând la dreapta pe Gării, apoi la stânga pe Cuza;

- Fluidizarea traficului poate fi realizată cu ajutorul unui sistem electronic de coordonare şi sincronizare a semafoarelor, aşa cum se întâmplă în vestul Europei sau în America de Nord. Cu alte cuvinte, semafoarele pot fi sincronizate astfel încât maşinile care se deplasează cu 60 de km pe oră să poată parcurge distanţa de pe Domnească până la Spitalul Judeţean fără a se mai opri la niciun semafor. Această tehnologie nu este extrem de scumpă (costă în momentul de faţă în jur de 100.000 de dolari pentru un oraş de mărimea Galaţiului) şi este extrem de eficientă.

Fiecare cetăţean poate oferi soluţii pentru diverse probleme din oraş pe www.politicipublice.ro. Acestea nu vor rămâne doar postate, ci vor fi filtrate, adunate şi trimise autorităţilor în măsură să le implementeze. Aşadar, puteţi contribui cu o idee la rezolvarea problemelor locale.

Citit 940 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.