S-au dat BANI pentru Castrul Roman de la Barboşi!

S-au dat BANI pentru Castrul Roman de la Barboşi!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prezent la şedinţa Consiliului Local, prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol, le-a mulţumit aleşilor, Comisiei de cultură a legislativului şi primarului Marius Stan pentru că au alocat 40.000 de lei pentru cheltuieli de proiectare la studiul de fezabilitate al Castrului roman de la Barboşi. „O să avem ce să le arătăm copiilor şi nepoţilor noştri”, a subliniat prefectul.

Concret, Primăria şi Consiliul Local au alocat bani pentru susţinerea proiectului de conservare şi punere în valoare a Castrului Roman de la Tirighina, Barboşi.

Secretarul Comisiei de cultură, consilierul local PSD Zanfir Ilie, a precizat că banii sunt necesari pentru a porni la drum către accesarea unui proiect european menit să pună în valoare un loc atât de preţios din punct de vedere patrimonial.

La rândul său, primarul Marius Stan a subliniat că vestigiile istorice pe care Galaţiul le are trebuie scoase la suprafaţă, conservate şi puse în valoare, în semn de respect pentru ceea ce au făcut strămoşii noştri, dar şi ca o datorie faţă de urmaşii noştri, care trebuie să îşi cunoască nemijlocit istoria.

Citeşte şi:  Castrul roman de la Bărboşi, scos de sub gunoaie

Citit 1149 ori Ultima modificare Duminică, 03 August 2014 21:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.